Laiškas A.Klivečkai ir jo sąmokslininkams

Eilinė sąmokslininkų teorijų laida eilinį trečiadienį per „Lietuvos ryto“ televiziją. Kažkada Arnas Klivečka su savo emocingu ir kritiniu požiūriu į esamas blogybes man tikrai palikdavo gerą įspūdį. Į laidos temos klausimą galima buvo atsakyti balsuojant „Taip“ arba „Ne“. Kiekvienai nuomonei atstovaudavo po du politikus ar visuomenės veikėjus. Laidoje iš tiesų buvo gvildenami svarbūs, įdomūs klausimai, keliamos rimtos problemos, tačiau...

Paskutinės kelios A.Klivečkos laidos labiau primena komedijos žanrą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paskutinės kelios A.Klivečkos laidos labiau primena komedijos žanrą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Žebrauskas

Nov 22, 2013, 8:35 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:36 AM

Paskutinės kelios Arno laidos labiau primena komedijos žanrą arba 5 bendraminčių pokalbį apie jiems rūpimą klausimą. Tikromis „Sąmokslo teorijos“ žvaigždėmis tapo Darbo partijos kandidatas į prezidentus Artūras Paulauskas, kuris džiaugiasi beribiu tiesioginiu eteriu savo rinkimų kampanijai vykdyti.

Taip pat politinis bėglys Artūras Skardžius, kuris net neslepia, kad vykdo planą („Gazprom“?) sukompromituoti ir sužlugdyti bene vienintelį energetinei Lietuvos nepriklausomybei dar likusį projektą – SGD terminalą.

Komiškai atrodo ir laidos formatas, kai visi laidos dalyviai ir vedantysis p.Klivečka vieningai palaiko tą pačią nuomonę ir triuškina priešininkus, kurių laidoje net nėra. Kažkaip panašu į sovietmetį – viena partija, viena tiesa. Skirtumas tik tas, kad visi pašnekovai atstovauja skirtingoms, tačiau išimtinai valdančiosioms partijoms. Nejaugi Arnas metus laiko atsiliko nuo gyvenimo ir nebepamena, kas dabar valdžioje? O gal iš nuožmaus valdžios kritiko tapo tik nuolankiu jos liokajumi?

Sutinku, kad tikrai svarbi ir aktuali buvo lapkričio 20 d. laida apie tai, ar bus nubausti valstybės paslapties nutekinimo organizatoriai. Valstybės paslaptys turi būt saugios. Tačiau ne mažiau svarbu, ar bus informuota visuomenė, kas iš dabartinio Seimo narių turėjo susitikimus su Rusijos šnipu Smirnovu? Ar Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų sąjungos atstovai 2012 m., prieš Seimo rinkimus Maskvoje susitiko su Kremliaus propagandininkais? Ar sužinosime šio susitikimo dalyvių pavardes? Tačiau pažymos turinys laidos dalyviams buvo visiškai neįdomus. Jiems tik svarbu, kas ją išviešino.

A.Paulausko, A.Mazuronio, A.Klivečkos, V.Vasiliausko „logika“ mane šokiravo – išeina, kad kalti ne tie, kurie išdavinėja Lietuvos valstybę, o tas, kas pasakė BNS korespondentei, kad valstybė išduodama... Beje, Valdemaras Tomaševskis taip ir neatsakė į Rasos Juknevičienės paklausimą, kas iš jo partijos atstovų dalyvavo pažymoje minimam susitikime su Kremliaus propagandistais?

Ir pabaigai noriu kreiptis į Arną Klivečką. Gerbiamasis, nuo tada, kai savo laidoje vykdote kryptingą valdančiųjų partijų propagandą, kai visi 5 dalyviai (įskaitant ir tamstą) pučiat į vieną dūdą, kai A.Paulauskas naudoja TV tiesioginį nemokamą(?) eterį savo prezidentinės kampanijos propagandai, o A.Skardžius naikina paskutinius Lietuvos energetinės nepriklausomybės likučius, nuo šio momento laida „Sąmokslo teorija“ tapo labiau panaši į PBK „Čelovek i zakon“.

Laidos esmę labiau atspindėtų pavadinimas „Sąmokslininkų teorija“. Liūdna, kad sąmokslininkų intrigose ir intrigėlėse skandinama Lietuvos valstybė.

P.S. Linkiu „Lietuvos ryto“ televizijos kolektyvui ir vadovybei didesnės atsakomybės tiražuojant vienpusiškas Klivečkos laidas, kuriose objektyvumo – mažiau nei baltymo šlapime...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.