Kaunas: lyg sena pora naujų kaliošų

Kai mokiausi „Aušroje“, apie nuvalkiotą naujieną sakydavo „sena pora naujų kaliošų“. Į juos panašėja ir dejonės Kauno savitumui nykstant. Receptų, kaip gelbėti miestą, tikrai nežinau. Bet kad išrautum už puikaus namo balkono barjero augantį „piktmedį“, pakanka ištiesti ranką ir truktelėti (vilniečiai to irgi nedaro). Toks aplaidumas turėtų būti baudžiamas.

Besivaikštant po Kauną užfiksuoti vaizdai.<br>EG nuotr.
Besivaikštant po Kauną užfiksuoti vaizdai.<br>EG nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

EG

2013-12-02 14:09, atnaujinta 2018-02-20 01:00

Gero, ganėtinai autentiško „Trijų milžinų“ restorano Mickevičiaus gatvėje (prie pat Laisvės alėjos) interjero atmosferą sudarko video ekranas ir kurtinanti muzika. Nepasėdėsi, nepasikalbėsi.

Beje, tikros kavinės dingo sovietmečiu, tapdamos restoranais. Pamažėle kažkokios į jas panašios vietos kuriasi, tačiau abejoju, ar atgis ir jų kaip susitikimo vietų vaidmuo. Žmonės šiandien bendrauja kitaip ir technologiniai susitikinėjimų pakaitalai jų santykius neišvengiamai iškreipia.

Kauną lankau, kad pėsčias po jį (kaip ir po Vilnių) paklaidžiočiau. Tik šitaip įmanoma su senais miestais bendrauti, be žodžių kalbėtis. Automobiliais važinėjantiems tai – jau prarastas žanras. O pašnekovų netekęs miestas nyksta.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.