Be tualetų apsieinantys vilkikų vairuotojai kaimo gyvenimą pavertė košmaru

Norėtume išsakyti savo nuogąstavimus dėl susidariusios netvarkos pasienio ruože. Gyvename Lavoriškių gyvenvietėje treti metai ir jau ne pirmus metus patiriame didelius nepatogumus: pernai žiemą per šalčius stovėjo kelias dienas sunkvežimiai, kurie šildėsi ir dieną, ir naktį. Tualetų nebuvo. Tai vairuotojai atliko savo reikmes netoli automobilių, gyventojų kiemai buvo užstatyti ir t.t.

Tualeto kvapas, burzgiantys automobiliai, šiukšlės - su tokia realybe turi taikstytis Lavoriškių gyventojai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Tualeto kvapas, burzgiantys automobiliai, šiukšlės - su tokia realybe turi taikstytis Lavoriškių gyventojai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia D.

2013-12-23 09:17, atnaujinta 2018-02-19 17:32

Šiemet situacija ne ką geresnė. Jau nuo trečiadienio, gruodžio 18 d. eilė muitinės link vis driekėsi ir driekėsi, ir jau sunkvežimiai stovi per visa gyvenvietę iki šios dienos. Vėl tas pats: tualetų nėra, automobiliai burzgia dieną naktį, visur šiukšlės.

Praėjusią naktį prie vieni namo į griovį įvažiavo vilkikas. Buvo pareigūnų ekipažas. Pabudom nuo švyturėlių šviesų ir jau neužmigom.

Kad išvažiuotume iš kiemo, turime eiti ir belstis pas vairuotojus, prašyti, kad pasitrauktų ir t.t. Vairuotojai atitinkamai nepatenkinti, mums atsako pakankamai piktai. Kreipėmės į policiją. O jie mums atsako, kad jei kils ypač didelis konfliktas, tada jie atvažiuos. Sureguliuoti eismą - ne jų kompetencija.

Ženklo, nurodančio nestovėti, gyvenvietėje nėra, todėl čia būtų vairuotojų kultūros reikalas. Bet kyla klausimas dar vienas - mes, kaip ir visi gyventojai, dėvime atšvaitus, o vairuotojai, išlipę iš vilkikų ir einantys maisto į parduotuvę ar stovintys ant kelio, jų neturi ir niekas dėmesio nekreipia.

Mes patys vos neužkabinome vairuotojo, kuris prie mašinos stovėjo tamsoje. Todėl ieškome pagalbos. Bandysime kreiptis į Susisiekimo ministeriją, nes daug kur skambinome, gavome atsakymą, kad pataikėme ne čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.