Reklama ant barikadų - informacinis karas prieš Lietuvą

Atsiprašau savo bičiulių, kovojančių Kijevo barikadose, už cinišką

Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Kaušinis, piliečių gynybos paramos fondo direktorius

Feb 3, 2014, 9:06 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:16 PM

Ir Lietuvos, ir užsienio žiniasklaida jau paviešino žinią apie lietuviškų prekių reklamą, nufilmuotą Ukrainoje šalia barikadų.

Mano nuomone, šios reklamos kūrėjas dalyvauja informaciniame kare prieš Ukrainos demokratines jėgas.

Ką tik grįžau iš Kijevo. Stovėjau su Lietuvos vėliava Maidane ir prie manęs ėjo daugybė žmonių, norinčių padėkoti Lietuvos politikams ir visiems piliečiams. Ukrainiečiai vertina Lietuvos pastangas, kad Ukraina pasirašytų asocijuotos narystės sutartį su Europos Sąjunga, Lietuvos politikai nuolat lankosi Kijeve, Lietuvos piliečiai autobusu vyko palaikyti demokratinio judėjimo.

Galbūt šiame informaciniame kare kažkam norisi lietuvius parodyti iš negatyvios pusės. Toks ypatingai ciniškas lietuvio poelgis tikrai galėtų šį tikslą pasiekti ir gerokai sumažinti lietuvių ir visos Lietuvos autoritetą.

Kokia būtų lietuvių reakcija, jei užsienietis reklamuotų savo prekes, atsistojęs prie Televizijos bokšto, paminklo 1991-ųjų sausio 13-ąją žuvusiems už Lietuvos laisvę?

O lietuvis savo prekes reklamuoja ten, kur žmonės ateina pasimelsti, pagerbti žuvusių už tėvynės laisvę: Hruševskio gatvėje, šalia vietos, kur nuolat dega žvakutės jų atminimui. Tokį poelgį galima suprasti kaip panieką žuvusiems.

Atsistojęs prie barikadų jis du kartus ištaria įmonės pavadinimą, savo vardą ir pavardę ir pasukioja galvą, kad visi matytų užrašą ant kepuraitės: „Lietuva".

Tas asmuo interneto tinklapiuose prisistato kaip visuomenės ir politinis veikėjas, todėl manyčiau, kad jo poelgį Kijeve reikėtų vertinti ir šiame kontekste.

Jis skelbia, kad priklauso vienai populiariausių Lietuvoje partijų, šiuo metu turinčių atstovų Seime ir Vyriausybėje - „Tvarka ir teisingumas", o pats yra Rokiškio tarybos narys. Ši partija nėra viešai išreiškusi paramos Ukrainos demokratinėms jėgoms, kovojančioms už žmogaus teises į žodžio, asociacijų, susirinkimų laisvę.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.