Laiškas merginoms, į kurias gražu pažiūrėti

Niekada nemaniau, kad kada nors viešai konkrečiam asmeniui pasakysiu visa, ką galvoju. Tačiau skaitytas mokyklos karalienės laiškas privertė mane kalbėti apie tai garsiai.

Gražų kūną ir gražų veidelį vieną dieną pakeis dar gražesnis kūnas ir veidas.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Gražų kūną ir gražų veidelį vieną dieną pakeis dar gražesnis kūnas ir veidas.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martyna

Feb 6, 2014, 9:14 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:06 PM

Tiesą pasakius, man visada gražu žiūrėti į prisižiūrinčias, daug laiko išvaizdai skiriančias gražuoles, kurios neretai - iš prigimties gražios merginos. Bet dažniausiai man patinka, tik žiūrėti. Nes kai jos pradeda kalbėti, neretai tenka nusivilti jomis. Tokiomis kaip Nora..

Mane mama visada auklėjo griežtai. Ji vis kartodavo, kad visi žmonės lygūs ir ieškočiausi draugų, kurie gražūs ne išore, o savo vidumi. Ji man nuolat kartoja, kad norint daug pasiekti, reikia daug mokytis ir investuoti į knygas, savęs kaip asmenybės tobulėjimą.

Buvo laikas, kai buvau jauna paauglė, kuriai pradėjo patikti berniukai, graži išvaizda ir gražūs drabužėliai. Bet manęs mama 13 metų neišleisdavo į mokyklą ryškiai raudonai lakuotais nagais, su dideliu kiekiu makiažu ir puošniais drabužiais. Ji nuolat kartodavo, kad į mokyklą reikia eiti mokytis, o madas demonstruoti dar bus kada.

Aš niekada nesijaučiau graži, aš kompleksuodavau dėl savo išvaizdos. Dėl strazdanų, blyškios odos, netgi dėl krūtinės, iš kurios penktoje klasėje šaipydavosi klasės berniukai. Bet dabar aš jaučiuosi graži ir laiminga. Ir nesvarbu, kad aš sulaukiu priekaištų ir pasišaipymų dėl mano figūros.

Aš turėjau gražią figūrą, bet dėl tam tikrų priežasčių priaugau 15 kg. Nėra ko stebėtis, kad toks staigus kūno pasikeitimas mane šokiravo. Aš dažnai sulaukiu priekaištų dėl to, kad apsileidau, kad man reikia pasportuoti ir žiūrėti ką valgau ir kiek valgau. O drąsūs socialinių tinklų anonimai nesibodi pavadinti ir apsileidusia kiaule.

Bet, kad ir kaip gaila visų anonimų, tokie žodžiai manęs nežeidžia. Galbūt prieš 5 metus aš būčiau su lyg pačiu pirmu priekaištu pradėjusi sportuoti, laikytis drastiškų dietų, tam, kad tos kalbos nurimtų. Tačiau man nerūpi svetimų žmonių nuomonės, nes puikiai žinau, kad savo mažame mieste aš niekada nebuvau labai mėgiama asmenybė. Jeigu kažkam neįtinku tokia, kokia atrodau dabar, žinau, kad neįtiksiu ir būdama tobulo kūno.

Man asmeniškai kvailas požiūris į grožio suvokimą, kokį pateikei tu, Nora. Nusiimk rožinius akinius ir pažiūrėk į pasaulį realistiškai. Gražų kūną ir gražų veidelį vieną dieną pakeis dar gražesnis kūnas ir veidas. Siekti pripažinimo vien grožiu - pasieksi tik turtingų vyrukų kišenes. Tačiau investuodama daugiau laiko ir pinigų į savęs, kaip asmenybės, tobulėjimą, mokydamasi, turėdama rimtesnių tikslų nei "užkariauti pasaulį grožiu" - gali pasiekti daug daugiau. Ir tavo siekiai vieną dieną nebus pakeisti gražesnės.

Tačiau jeigu tavo gyvenimo siekiai tokie skurdūs - aš nesmerkiu tavęs. Tu - savo gyvenimo kalvė. Tačiau niekada nenorėčiau su tavimi paplepėti prie kavos puodelio - neturėčiau apie ką. O žiūrėti į tave tylinčią galėčiau ilgai. Nes tu graži, bet tik tiek..

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.