Su vėžiu kovojanti moteris dėkinga nepailstantiems medikams

Nusibodo skaityti, klausyti, kaip visur visi kolioja medikus. Gydausi Santariškių klinikose. Sergu sunkia ir nepagydoma liga. Jau beveik ketveri metai kovoju su vėžiu. Man atlikta daug operacijų, sudėtingų procedūrų. Reguliariai lašinama chemija. Bet... už tuos beveik ketverius metus esu dėkinga šios gydymo įstaigos darbuotojams: gydytojams, slaugytojoms – sesutėms, padėjėjoms.

Kodėl visi aplink tik rėkia apie tai, kas ko nepadarė. Pasižiūrėkit, kokiam kiekiui žmonių medikai pagelbėja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kodėl visi aplink tik rėkia apie tai, kas ko nepadarė. Pasižiūrėkit, kokiam kiekiui žmonių medikai pagelbėja.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jolanta

Feb 11, 2014, 8:54 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:35 AM

Tyrimai paskirti ir atliekami laiku, operatyviai, esant reikalui, tą pačią dieną. Žinoma, jeigu kompiuterinė tomografija paskirta 12 val., o ateini ryte 10 val., tai ir sėdi prie durų iki tos nelemtos 12 valandos. Bet juk tai normalu – visi planuoja darbus.

Kodėl visi aplink tik rėkia apie tai, kas ko nepadarė. Pasižiūrėkit, kokiam kiekiui žmonių tie nelemti medikai pagelbėja. Vienetiniai atvejai, kai kažkas kažko nepadaro. Kodėl neskaičiuojam tų atvejų, kai padaro daug ir kartais daugiau, negu priklauso? Kodėl nerašom apie tai, kad chirurgas vietoj 4 valandų operavo 7 ir dar po to užėjo pasižiūrėti, kaip tas ligonis reanimacijoje laikosi? Juk jis irgi žmogus. Jo žmona namie laukia, o jis, maža to, kad užtruko po darbo, dar ir artimiesiems turi rasti laiko atsakyti į klausimus.

Kodėl nerašom apie gydytojus, kurie dirba po 12 valandų ir savaitgaliais, nes popieriais apsikrovę? Sakysit, jiems už tai mokama. Mokama, už 8 valandų darbo dieną. Sakysit, patys žinojo, ką rinkosi? Bet vėl – jie rinkosi 8 valandų darbo dieną.

Man liūdna ir skaudu skaityti apie mūsų mediciną vien blogį. Neįrodysit, kad kiekvienas gydytojas tik ir siekia numarinti kuo didesnį skaičių žmonių. Kaip tas posakis: Lietuvoje žmonės nemiršta, juos nužudo medikai. Man gėda, kad iš viso atsiranda tokios mintys.

Gerbiami gydytojai, sesutės, padėjėjos, būkit sveiki, kantrūs ir sėkmės jūsų sunkiame darbe.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.