Nuolatinį ligoninių svečią stulbina medikų klausimai

Kadangi pastarosiomis dienomis daug rašoma apie mūsų ligonines ir medicinos paslaugas, nusprendžiau ir aš parašyti. Kadangi turiu įgimtą širdies ydą, laikas nuo laiko tenka atsidurti ligoninėse. Ir ne šiaip ligoninėse o reanimacijose. Tai galiu pasakyti tiek, kad atvykus su, tarkim, sutrikusiu širdies ritmu, vos ne pirmu reikalu yra pakišamas lapas, jog aš sutinku, kad vaistus arba dalį jų nusipirksiu pats. Taigi ne suteikiama pagalba, bet žiūrima, kad ligoninė nenukentėtų finansiškai.

Atvykęs į ligoninę pirmiausia išgirstu, ne kas man nutiko, o ar aš dirbantis.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Atvykęs į ligoninę pirmiausia išgirstu, ne kas man nutiko, o ar aš dirbantis.<br>R.Neverbicko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius

2014-02-13 09:30, atnaujinta 2018-02-16 09:38

Paskutinį kartą teko pagulėti vienoje nedidelio miestelio ligoninėje Lietuvos šiaurėje. Vaizdas iš tikro nelabai koks, ligoninė nors beveik  visiškai renovuota, bet per langus kiaurai pučia vėjas, patalynė išdilusi išdriskusi, čiužiniai nugulėti ir nepatogūs.

Maisto išvis nesinori prisiminti: pusryčiams - apdžiuvęs batonas su pigiausiu augalinių riebalų mišiniu, pietums kiekvieną dieną tas pats kotletas, kuriame mėsos kažin ar yra, sriubos lėkštėje - trys bulvės ir burokėlių arba kopūstų pėdsakai. Būtų linksma, jei nebūtų liūdna.

Tačiau labiausiai kyla klausimas, už ką mes kas mėnesį mokame sveikatos draudimą? Už tai, kad atvykę į ligoninę lėktume pirktis vaistų, nes kitaip nebūsime gydomi? Kad atvykę į ligoninę pirmiausia išgirstume, ne kas nutiko, o ar esame dirbantys?

Toje pačioje mažo miestelio ligoninėje buvau ištirtas nuo galvos iki kojų, kiek leido tos ligoninės galimybės, pakliuvau pas tikrą puikią gydytoją. O tai įrodo, kad medikai Lietuvoje nėra prasti. Prasta ir supuvusi visa medicinos sistema. Joje švilpia vėjai kaip ir pro tuos ligoninės langus. Ar girdite, ponas Vyteni Povilai?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.