Įspūdžiai iš Knygų mugės: kodėl čia knygos buvo brangesnės?

Visgi Knygų mugė manęs neaplenkė (netikėtai susirgau ir maniau, kad jau neišdegs). Žavu, kad ji jau įsitvirtino vilniečių sąmonėje ir visi ją pastebi, net jei nesudalyvauja. O sudalyvauja labai daug žmonių. Dėl kainų, tai gal kai kurių knygų jos ir pigesnės, bet į akis krito būtent tos, kurios brangesnės. Pavyzdžiui, „Rusijos istorija“ leidykloje – 59,95 Lt (o man kažkaip klaidingai užsifiksavo, kad ten ji kainuoja 52 Lt, nebent leidėjai pakeitė kainą), o mugėje teko pirkti už 60 Lt.

Knygų mugė šiemet ir vėl pritraukė daugybę knygų mylėtojų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Knygų mugė šiemet ir vėl pritraukė daugybę knygų mylėtojų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Bonifracas Libermanas

Feb 24, 2014, 10:10 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:09 AM

„Žaros“ išleistas atlasas „Biblica“ – fundamentali, didelio populiarumo ir daug tiražų įvairiomis kalbomis sulaukusi milžiniško gabarito knyga (kone kaip baldas kambary), su nuostabiom iliustracijom – tai ji leidykloje bent pradžioje (kaip sakė leidėjai) kainavo 220 Lt. Mugėje buvo brangesnė – 230 Lt. Tiek dabar kainuoja ir leidykloje.

Bet apsilankymu Knygų mugėje su vyresnėle esu patenkintas. Jai – Merės Popins vaidinimas ir Čiurlionio simfoninis orkestras (baiminausi, ar suvirškins – suvirškino) ir knygelė, dar pora niekučių, daugiau nei pusvalandis prie planšetinio su Kake Make. Jaunėlei Elijai – knygelė. Man – prezentacija su gyvu Landsbergiu ir knyga „Rusijos istorija“.

O šiaip mugės nuotaika puiki (be to, nuostabus, pavasariškas oras). Sekmadienis buvo puiki diena apsilankymui: mažiau žmonių, plius – Šeimos diena. Laikas pasirinktas tinkamas. Nuo pat ryto. Buvome ten jau 10 val. 30 min ir užtrukome iki 15 val. Bet Justė puikiai išsilaikė. Tiesa, teko jai kiek painkšti per Vytauto Landsbergio knygos pristatymą. Na, suprantama. Kam gali būti įdomūs senų bezdalių postringavimai? Pristatyme, beje, galėjo būti daugiau žmonių klausimų (dabar buvo tik vienas) ir daugiau V.Landsbergio, o ne vedančiųjų. Nes jų ilgos, patetiškos panegirikos labiau priminė sovietmetį. Neseniai teko sudalyvauti Rašytojų sąjungoje surengtoje Grigorijaus Kanovičiaus raštų prezentacijoje (išleido „Tyto alba“), tai ta pati slogoka dvasia.

Dar reikia pridurt dėl „Aidų“. Leidykloje pamažėjo etatų. Pasijuto, kad ji leidžia nedaug. Gaila. Viena iš įdomiausių, o gal ir pati mėgiamiausia leidykla. Senienų knygynai nenudžiugino niekuo. „Rūdininkai“ – su savo plokštelėm. Spėju, kad jie įdomesni patys sau. „Kitų knygų“ skyriuje jautėsi veikla, judesys. Rodos, gyvuoja, bet nepriėjau.

Ekumeninių biblijų leidėjai nenustoja stebinti savo išpuoselėtų odinių viršelių naujom versijom. Vienos viršeliu (kaina 139 Lt) nuoširdžiai susižavėjau. Bet brangiausias siekė ir 200 Lt ar daugiau. Bet jie pristatė įdomų dalyką: seriją knygelių bibliniais motyvais su rašikliu, kurį užvedus ant puslapio tuo pačiu rašikliu gali klausyti įgarsintą puslapį. Bet rašiklis duodamas dovanai tik perkant visą komplektą.

Iki pasimatymo kitais metais!

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.