Klaipėdiečiai atskleidė Vilniaus automobilių meistrų klastą

Sūnus studijuoja ir dirba Vilniuje. Todėl atidavėme jam automobilį, tvarkingą, važiuojantį. Žiemą per didžiuosius šalčius, kaip ir visiems dyzelinu varomiems automobiliams, kilo problemų dėl užvedimo. Tai suprantama, juk 20 laipsnių šalčio, tuoj pat miršta akumuliatorius. Sausio pabaigoje sūnus nuvažiavo į susirastą remonto centrą Kalvarijų gatvėje, kad pažiūrėtų, kodėl dūmija automobilis ir sunkokai vedasi.

Remonto meistrai numatė sau darbo toli į priekį, prakalbo apie 5 tūkst. litų įkainį.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Remonto meistrai numatė sau darbo toli į priekį, prakalbo apie 5 tūkst. litų įkainį.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina

Feb 24, 2014, 1:08 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:58 PM

Meistrai automobilį pralaikė savaitę, vėliau atidavė „suremontuotą“ taip, kad mašina pavažiavo gal 300 metrų ir sustojo. Patys meistrai pareiškė, kad „numirė“ akumuliatorius ir geriau nė nebandyti jo užvesti. Apžiūrėję dar pasakė, kad ir purkštukai baigiasi ir dar visokių ligų surado, neva remontas kainuos apie 2-3 tūkstančius, gali siekti ir iki 5 tūkst. litų.

Išsigandom tokios remonto sumos, pakvipo neaiškiais dalykais, įtarėm, kad sūnų apgaudinėja, nori iš jo išpešti pinigų. Nutarėm automobilį parsitempti į Klaipėdą ir parodyti savo pažįstamiems meistrams. Susiradom tralą, draugą su tinkama vairuotojo kategorija ir išsileidom į kelią. Nuvažiavus vyrai nutarė pažiūrėti, kas gi čia per problemos.

Ir ką jūs manot? Mūsų vyrai dviese, neturėdami remontininko išsilavinimo, truputį nutuokdami apie automobilius, suremontavo mašiną, tam neįdėdami nė lito, nepirkdami nei naujų purkštukų, nieko. Ogi pasirodo Vilniaus remonto centruose lankytojai apgaudinėjami, iš jų juodai vagiama.

Buvo ištuštintas automobilio kuro bakas, pavogta apie 40-50 litrų dyzelio ir dar numaustytos „fiškės“, prie kuro bako ir prie variklio. Todėl sūnui automobilis ir pavažiavo tik kelis šimtus metrų, kol sistemoje buvo kuro. O „šaunuoliai meistrai“ nusimatė sau uždarbį toli į priekį...

Gaila, kad tokie remontininkai gadina gerų, sąžiningų meistrų vardą. Vairuotojai, nepasitikėkit remonto meistrais, ypač jei patys nieko neišmanot apie automobilius.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.