Atsakas dejuojančiam medikui: „O jūs prie staklių padirbkit!“

Perskaičiau straipsnį „Mediko atkirtis: „Jei ne vokeliai, nebūtų sveiko proto gydytojų“. Apie ką straipsnis? Pranešimas, kad žmogus išvažiuoja. Pasigyrė! Tikisi, kad užsienyje nebus piktų ligonių ir girtų pacientų, ir dėl kiekvienos smulkmenos neduos į teismą.

Ar teko matyti nesusireikšminusį gydytoją? Jiems atrodo, kad TIK jie dirba naktimis.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Ar teko matyti nesusireikšminusį gydytoją? Jiems atrodo, kad TIK jie dirba naktimis.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina

Feb 28, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:50 PM

Ar teko matyti nesusireikšminusį gydytoją? Jiems atrodo, kad TIK jie dirba naktimis, viršvalandžius, kad tik jų darbas atsakingas. O autobuso vairuotojo darbas neatsakingas? Juk visi tikimės saugiai nuvažiuoti. O lėktuvo mechaniko darbas neatsakingas? Visi norime skraidyti saugiai. O buhalterės darbas neatsakingas? Juk ji apskaičiuoja darbo užmokestį su viršvalandžiais, naktinėmis pamainomis ir laiku sumoka. Bet nė vienas mano pavardintų ir dar dauguma kitų profesijų žmonėms į kišenę pinigų neįdeda ir jie nesitiki gauti, bet paskolas moka, vaikus į būrelius nuveža ir t.t.

Argi taip svarbu padėka žiniasklaidoje? Pasirodo TAIP! Jaunas gydytojas Tomas pirmoj vietoj atėjęs į darbą „gelbėti žmonių gyvybių“ paskaito, ar yra padėka žiniasklaidoje, jei nėra – viskas, pora liks neišgelbėtų. Jei Tomui neteko paskaityti, kaip gydytojai be atlygio į kišenę atliko savo darbą, galiu priminti nuostabią istoriją, kurią aprašė daug laikraščių – Raselei prisiuvo nupjautas kojytes, kaip kaimo felčerė žuvimi jas šaldė ir pan.

Ar teko matyti gydytoją, kuris viešai pripažintų ir atsakytų už savo klaidas? Man ne. Bet neduok Dieve, kokia niekinga buhalterė blogai apskaičiuotų atlyginimą, arba nukristų lėktuvas, nuo kelio nuvažiuotų autobusas, kalti yra aiškūs, prasidėtų inspekcijos, tyrimai, teismai, nuobaudos. O čia nieko, juk yra „per daug kintamųjų“, svarbu popieriukai gerai surašyti, kad neliktų atsakomybės.

Kiek man teko susitikti su gydytojais, jie paprastai būna pilni arogancijos, būtinai ištars kokią nors frazę su paslėpta mintimi, kad mes, eiliniai mirtingieji, esame kvailiai ir nieko neišmanome. Ir tik gydytojų darbo krūvis didelis, kitų – ne.

Taip, yra gydytojų, kurie dirba operacinėse, na, bet būkim sąžiningi, juk ne visi, ir ne kasdien jau tos nepertraukiamos operacijos po 8 valandas būna. O gal nori, Tomai, už 1000 Lt padirbėti aštuonias valandas su viršvalandžiais ir be pertraukų prie staklių, kur yra dulkės, triukšmas, ir tik pabandyk prarasti budrumą, greitai gali tapti invalidu.

Tai kur ta atsakomybė didesnė, kieno darbas svarbesnis, kuo tai matuojama?

Kodėl FNTT nepasidomi, kaip už mažus atlyginimus nusiperkamos mašinos, pasistatomi namai? Baisu tikriausiai, nes juk gali nugydyti. Gal tada gerbiamam būsimam chirurgui nereikia ir sapalioti apie ekonomikos šešėlį, kontrabandines cigaretes, tegu tą daro savo srities specialistai – ekonomistai, politikai, kontrabandininkus gaudo kriminalistai ir pasieniečiai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.