Padavėjos išpažintis: dabar kitaip žiūrėsite į restorano maistą

Jau seniai norėjau parašyti apie restoraną Vilniuje, Konstitucijos prospekte, kuriame teko dirbti. Vis dvejodavau, tačiau paskutinis lašas buvo tai, kaip restorano valdžia apgavo mano buvusią kolegę.

Salotos, kurias jūs valgėte ir nesuvalgėte, bus perplautos ir lauks naujų šeimininkų.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Salotos, kurias jūs valgėte ir nesuvalgėte, bus perplautos ir lauks naujų šeimininkų.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Buvusi padavėja M.

Mar 19, 2014, 11:39 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:22 AM

Bet pirmiausia papasakosiu apie maistą. Dabar visiems sakau - niekada nevalgykite restorane salotų, dienos sriubos ir mėsainių.

Salotos, kurias jūs valgėte ir nesuvalgėte, bus perplautos ir lauks naujų šeimininkų.

Kopūstų sriuba, kurią valgėte prieš tris savaites, buvo užšaldyta mėnesiui, po to atšildyta, į ją primesta šiek tiek žirnelių, pertrinta ir paversta trinta špinatų sriuba.

O mėsainio medinis smeigtukas, kuriuo koks nors senolis pasinaudojo vietoj dantų krapštuko ir išsikrapštė savo protezus, tikriausiai atiteks jums, kai kitą kartą užsisakysite pavalgyti. Mat šio restorano savininkai taip taupo pinigėlius.

Taigi neskaitant to, kokį mėšlą tame restorane pardavinėja ir ką vadina maistu, norėjau papasakoti apie tai, kaip jie išnaudoja savo darbuotojus liepdami dirbti beveik kiekvieną dieną, t.y., nuo pirmadienio iki šeštadienio po 12 valandų. O kai artėja atlyginimo diena, restorano savininkai susigalvodavo absurdiškų priežasčių, kodėl tau nesumokės visų tavo sunkiai uždirbtų pinigų.

Mūsų mieloji direktorė nuolat susigalvodavo, kad yra kažkokie trūkumai: alaus, maisto ar pan., nors ne esmė, kad vien ji pati su vyru kokią statinę alaus per mėnesį išgerdavo, o mes turėdavome už ją sumokėti, nes gi esame be galo turtingi ir galime ne tik sau ant pragyvenimo užsidirbti, tačiau dar ir savo valdžios pusryčius, pietus ir vakarienę apmokėti.

Kadangi restorane kuriame, renkasi tikrai nemažai žmonių, padavėjos yra tik dvi, mūsų mieloji direktorė taip pat dirba už padavėją.

Tai štai, kartą per dienos pietus, kai visos sau ramiai dirbo, direktorė pasigedo savo 2 Lt arbatpinigių, ir pakėlė skandalą, kuri iš merginų pavogė jos pinigėlius. Pasirodo, viena padavėja netyčiom įsidėjo jos arbatpinigius, nes pagalvojo, kad tai jos. Tačiau susipratusi mergina iškart pasisakė direktorei, atidavė jai jos pinigus ir atsiprašė. Nepaisant to, vargšelė visų žmonių akivaizdoje buvo pavadinta vagile ir atleista iš darbo.

Taip, sunku patikėti, tačiau tai tiesa. Netgi kai tą merginą atleido iš darbo, ir atėjau aš, direktorė pati tiesiog su pasididžiavimu apie tai man pasakojo.

Na, o grįžtant prie darbo valandų, kurias pradirbdavome, tai mano buvusiai kolegei direktorė pasakė, kad 900 Lt yra jos „stafkė“, o kiek ir ką tu dirbi, nieko nekeičia (o dirbti reikia apie 200 valandų per mėnesį). Mat pagal direktorę, tai yra pakankamas atlygis padavėjai, kurios pareigos restorane yra labai daugiareikšmės: padavėja, barmenė, indų plovėja ir kartais dar tenka ir virtuvėje pastovėti. Na, bet mano gyvenimo aprašyme dabar tikrai tai gražiai atsispindi.

Taip pat, nenorėčiau nepaminėti to, kad patys restorano savininkai yra vagys - banketų metu vagia iš savo klientų stipriuosius gėrimus. Matyt, dėl to ir įsivaizduoja, kad ir visi aplinkui viską vagia iš jų, virėjos maistą į rankinukus metasi, o padavėjos išsineša gėrimus.

Dirbate restorane, kavinėje ir bare ir taip pat galite papasakoti apie klientams nematomus triukus? Pasidalykite savo patirtimi. Jūsų laiškų laukiame bendraukime@lrytas.lt arba įkelkite čia.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.