Abituriento mintys: 100 dienų baimės ir smegenų kvaršinimo

Laukimas, nerimas ir žiupsnelis baimės - šitokia pastarųjų trijų mėnesių košė, kuria kiekvieną rytą, dieną, vakarą maitinsis ir gyvens abiturientai. Šimtas dienų laukimo, nerimo ir baimės: tiršta, gliti košė, kurioje ingredientai lenktyniauja, kuris vainikuos smegenų kvaršinimo, vedimo iš proto lenktynes, trunkančias iki kiekvieno iš egzaminų pradžios.

Liko šimtas dienų, kurių metu knygos pavirsta draugais, nuobodžiu laisvalaikiu ir galiausiai - maistu.<br>123rf. nuotr.
Liko šimtas dienų, kurių metu knygos pavirsta draugais, nuobodžiu laisvalaikiu ir galiausiai - maistu.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Činikas

Mar 24, 2014, 10:15 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:23 AM

Šimtas dienų, kurių metu knygos pavirsta draugais, nuobodžiu laisvalaikiu ir galiausiai - maistu. Šis laikotarpis - pats atsakingiausias, jo metu labai svarbu mokytis su kokybiškomis knygomis.

Geriausia šiuo laikotarpiu pritapti sekasi knygų graužikams, - jiems reikia mažiau laiko adaptuotis, kadangi visa tai jiems jau buvo beveik kasdienybė. Kitiems bandantiems taip pat pavyksta, bet, be abejo, būna įvairių baigčių. Tai šimto dienų lipimas į baimės medį, kuriuo kylant sparčiai mažėja šakų, o baimė didėja ne tiesiogiai, o kvadratu, kubu, šešiakampiu ir įvairiausiais kitais laipsnių rodikliais.

Tai šimto dienų bėgimas tuneliu - spalvotu, pačių ryškiausių ir įvairiausių spalvų gamų, sukeliančių haliucinacijas, pykinimą, nemigą. Kartais atrodo, kad tavo galva plyš, sprogs, išsilydys ir nudažys visą tą tunelį viena, ryškia, sodria spalvyte. Po tokios įtemptos daugiakovės tikrai neretai kam išmuša saugiklius. Bet, viskas teisėta, koks gi sportas nereikalauja aukų?

Visa tai - tik dubenėlis nekaltutės košytės su „E100”, kurio sudėtis: baimė, nerimas, laukimas. Viso šimto dienų laikotarpiu ant kiekvieno abituriento kaktos kabo skelbimas, pranešantis, kad vienas iš talentingiausių ir labiausiai kerinčių mažyčio ansamblio instrumentų, nugalėjęs šimto dienų maratoną, turės teisę surengti trijų valandų solo koncertą vienos iš mokyklų sporto salėje, abituriento galvoje, grojant nervų stygelėmis, taip pat nuostabiai ir negailestingai klasiškai bei lyriškai kaip Lady Gaga arba Marilyn Manson koncerte.

Tad, mieli abiturientai, pasirūpinkite savo galvos stabilumu, karts nuo karto ją pamaitinkite šviežiomis, gaiviomis daržovėmis. Tik nepamirškite atsirinkti, kurios yra supuvusios ir bevertės, o kurios ne.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?