Motinos pagalbos šauksmas: kas apgins nuo dukros reketo?

Ką daryti, kai šeimoje smurtauja jau pilnametė dukra? Kovo mėnesį jai suėjo 18 metų. Prie namų ruošos neprisideda – pavalgė, numetė lėkštę ir nuėjo. Turim prie namų sklypelį, kitoj vietoj sodą – arba iš viso nedirba, arba šiek tiek po labai didelio skandalo.

„Tave pamatau ir susinervinu“, – dukrą rėžia motinai.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
„Tave pamatau ir susinervinu“, – dukrą rėžia motinai.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė

Apr 9, 2014, 10:17 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:06 PM

Mokykloje lankomumas prastas. Į pamokas nenueina, nes vakare užsisėdi prie kompiuterio, ryte neatsikelia. Kreipiausi į socialinį skyrių – iš pradžių pasakė, kad į šeimos problemas ji nesikiša. Paskui pažadėjo, kad su ja pasikalbės socialinis pedagogas ir kapelionas (mokosi krikščioniškoje mokykloje, kuri turėtų skiepyti pagarbą tėvams ir kitas krikščioniškas vertybes).

Į mano reikalavimus ir pamokymus reaguoja riksmu, koliojimais, necenzūriniais žodžiais. „Nebūtum mano mama – gautum“, – užrėkia ji. Jau prieita prie daiktų mėtymo, durys namie visiškai sulaužytos (čia tokios nestiprios iš faneros, vidurinis įdėklas iškrito nuo nuolatinio trankymo).

Nuolatinis pinigų reketavimas. Vieną daiktą išreketuoja – kito reikalauja. 18-tajam gimtadieniui jai sesė už savo pietums skirtus pinigus nupirko aukštakulnius, o juk ji normalių batų kasdienai neturi – tai bus reketuojama mama dėl batų. Taip pat išsireketavo pinigų 18-ajam gimtadieniui švęsti pirtyje su jaunuoliais bei aprangai.

Šiuo metu nesumokėti iki galo mokesčiai už elektrą, dujas. Bandau suktis su pinigais, kaip išgaliu, o dukra dabar reikalaus pinigų plaukų dažams, tušo už 40 Lt. Paskui baigsis lęšiai akims, pudra ir pan.

Sėdžiu kartais kambaryje užsikabinus duris iš vidaus kabliuku – ji ateina, tranko tas duris. Bijai susidurti savo namuose su savo vaiku – iš karto kyla konfliktas. „Tave pamatau ir susinervinu“, – tokie jos žodžiai.

Ką man daryti, kas mane apgins nuo savo vaiko?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.