Šiaulietį sukrėtė apsaugos darbuotojo elgesys

Noriu pareikšti didžiulį pasipiktinimą mūsų žmonių abejingumu. Sekmadienio naktį Šiauliuose, Pietiniame rajone su draugais ėjome namo, kai priešais einantis nepažįstamas žmogus staiga suklupo ant gatvės. Nukritęs nerodė jokių gyvybės ženklų. Tuo tarpu visai šalia privažiavo vienos apsaugos tarnybos automobilis, iš jo išlipusio apsaugininko paprašėme pagalbos.

Apsaugininkas pareiškė neturintis laiko padėti netikėtai parkritusiam žmogui.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Apsaugininkas pareiškė neturintis laiko padėti netikėtai parkritusiam žmogui.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas

Apr 15, 2014, 10:01 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:12 PM

Tačiau apsaugininkas pareiškė neturintis laiko ir nužingsniavo kažkur su žibintuvėliu, nes, ko gero, kažkur suveikė saugomo objekto signalizacija.

Tuo tarpu mes  pradėjome dirbtinį kvėpavimą nukentėjusiajam, o per tą laiką į savo automobilį grįžo apsaugininkas, kurio ir vėl prašėme pagalbos sakydami, kad žmogui blogai. Ir vėl gavome atsakymą - nėra laiko.

Na, aš suprantu: apsaugininko darbas yra kitoks nei mediko, aš taip pat sutinku, kad atvykęs jis pirmiausia ėjo prie savo saugomo objekto, žiūrėti, ar nekyla jam grėsmės.

Bet kur žmogiškumas? Tiesiogine prasme pasišlykštėjau šiuo žmogumi. Ir be abejo, kaip doru piliečiu. Na, turėtų, pagal darbo pobūdį būti doras, tačiau... Viduryje miesto ar naktį, ar dieną gali mirti, ir tau neateis padėti net asmuo, dirbantis pakankamai atsakingą darbą, bet, kaip žmogus, neturintis nė kruopelės žmogui būdingų savybių.

Kažin, kaip jis jaustųsi, kai tokiu ar panašiu atveju padėtumėm jo tėčiui, sūnui?

Na, o mes parkritusiam žmogui iškvietėme greitąją pagalbą, kuri, matyt, dėl saugumo naktį atvyko su policijos palyda. Po medikų apžiūros žmogus išleistas namo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.