Eini namo su krepšiu? Tave sustabdys policija!

Mane kartais glumina perdėtas Palangos policijos uolumas. Daug kur keliavau ir daug ką mačiau, bet tokio, kaip Palangos policijos uolumo tikrai niekur neregėjau, nes nei Paryžiaus žandarams, nei Minsko milicininkams mano krepšys ir jo turinys niekaip neparūpo. Bet vos tik parvykus man į Palangą ankstyvą rytą ir pasileidus tiesiu taikymu Virbališkės taku namo, nejučiom sulaukiau Palangos patrulių dėmesio, nors jo visai aš ir negeidavau, mat tiesiog buvau pavargęs po ilgos kelionės.

Girtuokliai nepatraukė policijos dėmesio, o namo einantis žmogus su krepšiu neprasprūdo pro akis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Girtuokliai nepatraukė policijos dėmesio, o namo einantis žmogus su krepšiu neprasprūdo pro akis.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys

2014-04-22 10:39, atnaujinta 2018-02-14 12:40

Tai štai jau buvo beveik penkta valanda ryto, kai prie mane privažiavo Palangos policijos patrulių automobilis ir iš jo staiga pasigirdo skardus paliepimas man sustoti. Tai aš ir staptelėjau, kol iš policijos automobilio išsiropštė daili juodaplaukė policijos patrulė ir jos kolega vyriškis. Šis iš karto pasidomėjo, kodėl nešu krepšį nakties metu. Tuomet aš jam atšoviau, kad jau nebe naktis, o ankstyvas rytas, nes jau be keliolikos minučių penkios ryto.

Dar pridėjau, kad tik dabar atvyko autobusas iš Vilniaus į Palangą ir jie tą autobusą puikiai matė, o kulniuoju su krepšiu namo, nes prie stoties taksi automobilių nesimatė netgi pašvietus su žibintu.

Tai štai - tas pareigūnas, nors ir be galo skvarbiai žvelgė į tą mano krepšį ir lyg tai ją bandė atidaryti akimis, bet tikrovėje jis neišdrįso manęs paprašyti ją praverti. Bet gal dėl to, kad, man regis, jisai mane tiesiog iš matymo pažino, o gal dėl mano geležinio argumento,kad krepšio nešimas dar toli gražu nerodo jokio nusikaltimo.

Bet man čia dar kita buvo keista, kad bekeliaujant man tą ankstų rytą namų link, aš savomis akimis regėjau iš vieno prasta reputacijos pagarsėjusio baro Virbališkės take išėjusius lankytojus, kurie visiškai neadekvataus stovio sėdėjo ant suoliuko pasinėrę į savo alkoholinę nirvaną ir toliau gurkšnojo gėrimus stipriuosius. Ir dar kas keisčiau - jie ten gėrė jie nesibodėdami net šalimais esančios policijos kameros.

Tai štai - tie girtuokliai nepatraukė policijos dėmesio, o štai aš, žmogus su krepšiu, neprasprūdau jiems pro akis. Darau prielaidą,kad būtent taip jiems vadovybė sudėliojo dėmesio akcentus.

O baigdamas tepažymėsiu, kad pareigūnai bendravimo metu su manimi laikėsi tinkamo bendravimo standartų, tik aš vis vien negaliu atsikratyti jausmo, kad gyvenu policinėje valstybėje, kurioje ne tikrieji pažeidėjai domina policiją, o tiesiog dori piliečiai, kurie keliauja sau taku ramiai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.