Dukra negali pamiršti prieš pat mirtį motinos ištartų žodžių

Mano mamytė – pati geriausia, nes per savo trumpus 39 gyvenimo metus suspėjo patirti be galo daug. Per pirmąjį gimdymą vos nemirė , o kai pagimdė mane su dvyne sesute, mumis abiem džiaugėsi trumpai, nes po 4 mėnesių mano sesutė numirė. Net negaliu įsivaizduoti, kiek jai prireikė susikaupimo auginant mane galvoti, kad jei ne ta nelaimė, tai būtų ne viena, o dvi dukros, panašios kaip du vandens lašai.

Dar spėjau pabūt su mama valandžiukę, bet man atrodo, kad ji jau nieko nesuvokė, jos mintyse karaliavo klastingas vėžys.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Dar spėjau pabūt su mama valandžiukę, bet man atrodo, kad ji jau nieko nesuvokė, jos mintyse karaliavo klastingas vėžys.<br>123rf. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alina

May 4, 2014, 5:51 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:24 AM

Kiek atsimenu, mama dirbdavo ir dienom, ir naktim tam, kad man su broliu nieko netruktų. Bet ji rasdavo laiko ir mus ruošti savarankiškam gyvenimui, rodyti ir pasakoti, kas yra blogai, o kas gerai. Ji mums daug aiškino, pasakojo, kaip reikia elgtis, mąstyti, žiūrėti į pasaulį, kad būtume dori, darbštūs ir sąžiningi žmonės.

O paskutinę savo gyvenimo dieną ji man pasakė: „Eik vaikeli, į mokyklą, bet žinok, kol pasibaigs tavo pamokos, manęs jau šitame pasaulyje nebus“. Paleido mano ranką ir pridūrė: „Nepamiršk, kad mokytis reikia, tad eik...“

Tiesa, iš mokyklos mane iškvietė brolis, tad dar spėjau pabūt su ja valandžiukę, bet man atrodo, kad ji jau nieko nesuvokė, jos mintyse karaliavo klastingas vėžys. Iki šiol matau ta vaizdą prieš akis, kaip ji rėkė iš skausmo nesavu balsu. Deja, gydytojams jos nepavyko išgelbėti.

Taip pat šventai tikiu, kad mama man iš viršaus atsiuntė dukrą, kad turėčiau tikslą gyvent ir nenueičiau šunkeliais kaip dauguma penkiolikmečių. Kodėl taip rašau? Nes mama mirė mėnesio 16-ą dieną, o lygiai po trejų metų, 16-tą dieną, man gimė dukra.

Tikiu, kad mama saugo mane iš viršaus ir gailiuosi, kad ne visada buvau ta gera dukra, kokia ji mane norėjo matyti, ir dėl to, kad nespėjau pasakyt jai, kaip ją myliu, bei atsiprašyti.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.