Jaunime, balsuok ir nedejuok, jeigu reikės emigruoti

Mūsų ir taip ženkliai mažiau nei prie atkatų kultūros pripratusių garbingo amžiaus homo sovieticus atstovų, o dar mes patys leidžiam jiems lengva ranka nulemti rinkimų baigtį savo nedalyvavimu.

Prasidėjo išankstinis balsavimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prasidėjo išankstinis balsavimas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Domarkas

May 7, 2014, 12:21 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:38 AM

Jei tau tiesiog %# ir vadini save apolitišku arba galantiškai menišką apolitišką gyvenimą propaguojančiu individu ar nesijauti atsakingas prieš visuomenę, tai atsibusk. Visas Tavo perteklinis „europietiškas“ būvis laikosi ant dalies tinkamų bendros politikos sistemos polių.

Jei Tau neakivaizdu, už ką derėtų balsuoti tiek Prezidento, tiek Europos Parlamento rinkimuose, tai greičiausiai nelabai gaudaisi. Kas, mano galva, reiškia, jog iš viso nesigaudai ir turbūt net periodiškai naujienų portalų nepaskrolini. Bet ar tai bėda? Pasikonsultuok su neapolitiškais bičiuliais, o pasikonsultavęs dar paprotink ir močiutę su giminaičiais.

„Ar tokios Lietuvos Mes norėjom?“ – Ne, taip gerai niekas, žvelgiant į istorinę Lietuvos perspektyvą nė negalėjo tikėtis (NATO, ES, toks aukštas PPP (Purchasing power parity) lygis jau vos trečiajame laisvės nuo imperijos dešimtmetyje), bet per Seimo 2012 m. rinkimus pasirodėme tragiškai su savo neaktyvumu, jaunYme. Dėl to ir turėtume raudonuoti, kai netyčia mūsų Ministras pirmininkas bando tarptautinėje konferencijoje perskaityti kažin kieno redaguotą tekstą, o gaunasi – „I'm Satan“ (močiut, čia reišk „èsu šietuons“. Nebalsuok už „šietuoną“, močiut... – gal tai suveiktų?).

Ateitį kuriamės patys kelių biuletenių užpildymu. Žiūrėk, jog nedejuotum, jeigu teks emigruoti, kai pats nė tiek neišstenėjai dėl savo Valstybės.

Pirmas išbandymas jau šią savaitę:

„Balsuoti iš anksto gali bet kuris rinkėjas – jam reikia atvykti į savivaldybės administracijos pastatą trečiadienį ar ketvirtadienį (gegužės 7-8 d.d.) nuo 8 iki 20 valandos. Su savimi reikia turėti pasą arba asmens tapatybės kortelę. Pageidautina, bet nebūtina, turėti rinkėjo kortelę. Savivaldybės rinkimų komisija gali šią kortelę atspausdinti iš naujo.“

Gal šį kartą susiimam?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį