Kodėl Užkalniui reikėtų draugiškai išperti kailį

Pradėsiu nuo to, kad nesu patriotas, tačiau taip pat ir nesmerkiu savos valstybės. Ne dėl to, kad ji daro kažką blogai arba išvis nieko nedaro. Aš tiesiog stengiuosi būti globalus ir laikau save Pasaulio piliečiu. Per savo trumpą gyvenimą teko ir pamatyt pasaulio, ir kitose valstybėse pagyvent.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas

May 20, 2014, 3:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:38 PM

Teko bendrauti su įvairių kultūrų, religijų, įsitikinimų žmonėmis ir jie visi buvo be proto įdomūs. Iš kiekvieno išmokau kažką gero ir, žinoma, kažką blogo. Vis dėlto taip ir formuojasi asmenybės.

Kaip bebūtų, Lietuvoj nėra tiek jau daug žmonių, iš kurių būtų galima išmokti kažką naujo ir taip pat naudingo. Nenoriu nuskambėti arogantiškai - žinių bagažu neprilygstu tokiems kaip Užkalnis ar jo pačiam didžiausiam priešui Račui. Kaip visi pastebi, jie tikriausiai pasmaugtų vienas kitą, jei tik atsirastų proga. Ir tas čia yra juokingiausia.

Vis dėlto Užkalnis, kaip pats skelbiasi, yra skaitomiausias žmogus Lietuvoje, todėl reiktų suprasti faktą, kad jo pasaulėžiūrą bando kopijuoti dešimtys tūkstančių piliečių. Būtų viskas kaip ir OK, jis nėra kažkokia Kiaušiūtė, todėl ir straipsniai jo įdomūs, dar ir talentas aiškiai dėlioti mintis ir, prašau - tūkstančiai sekėjų.

Čia ir reikėtų atskirti juodą nuo baltos. Vis dėlto ne be reikalo sakoma, kad tas, kuris daro viską, nepadaro nieko. Taip pat ir čia, Užkalnis rašo apie viską - pradedant restoranų apžvalgom, baigiant politinėmis pinklėm. Nesusitupėjimas, o gal tiesiog uždarbiavimas. Kaip bebūtų, tai tikrai nėra profesionalumas. O kur dar "mažvaikiški" riejimaisi su tuo pačiu kiauryme Raču... Žmonės skaito, domisi, o po to kopijuoja.

Vis dėlto tokie kaip jie ir augina visuomenę. Aišku, galima sakyti „kas nori, tas skaito, nepatinka – ignoruok“, tačiau ne apie tai kalbu, aš informaciją moku atsirinkti ir, ko nereikia, staigiai išmetu iš galvos. Yra tokių, kaip mano brolis, kurie sugeba būti sėkmingomis asmenybėmis ir net nežinoti, nei kas tas Užkalnis, nei kas tas Račas... Tačiau didžioji dauguma juk naivuoliai, kurie tiki viskuo, ką perskaito, o po to dar ir tuo gyvena. Staiga visi pavirsta varguoliais, alkoholikais, pavidoliais...

Todėl ir grybų čia pilna kaip po gero lietaus. Užkalnis save laiko Lietuvos elitu ir šviesuoliu, tačiau nei vienu realiai nėra. Apie Račą man išvis trūksta žodžių. Realiai abu daugmaž vieno lygio, vis dėlto nesiginčytų, kuris geresnis, jei nors vienas būtų protingesnis. Todėl atsimerkit ir nustokit kartoti kvailius ir vidutinybes, nes kitaip tik tokie ir būsit. Kurkit savas sistemas, savas pažiūras, savas taisykles.

O jums, Užkalni, linkėčiau subręsti ir visus savo sėbrus Algius, Chamus ir t.t. tolerancijos pamokyt. Kaip ir minėjau – jūsų elgesys atsispindi visuomenėje, todėl mokykit žmones geraširdiškumo, kuklumo ir supratingumo, o ne piktžodžiavimų, arogancijos ir visų smerkimo, kas yra kitokie, arba tiesiog nesutinka su jūsų nuomone. Ne tokie jau jūs „cool“, kaip save laikote.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.