Kelionė į Rygą su agentūra: norėjosi verkti

Gegužės 17-18 d. Lenkijoje, Lietuvoje, Estijoje, Latvijoje ir kitose Europos šalyse rengiama muziejų naktis, kurios metu į muziejus įėjimas nemokamas. Mintis apsilankyti kitoje šalyje, romantiškai pavaikštinėti senamiesčio gatvėmis, aplankyti muziejus nemokamai tikrai viliojo. Internete pavyko rasti patrauklų pasiūlymą – Muziejų naktis Rygoje, kurią organizavo kelionių agentūra „Ekelionės.lt“.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika

May 23, 2014, 8:38 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:08 PM

Organizatoriai kelionės aprašyme žadėjo įsimintiną kelionę. Jie buvo teisūs, šios kelionės tikrai nepamiršiu, bet tikrai ne dėl to, kad ji paliko gerą įspūdį. Du minėtos agentūros kelialapius nusipirkau dar balandžio pradžioje, keliauti pakviečiau savo vaikiną.

Nusipirkus bilietus, reikėjo užregistruoti kelionių agentūroje, kelialapyje buvo pažymėta, kad reikia kreiptis nurodytu el. paštu arba telefonu. Tai jau kėlė nerimą, tačiau parašiusi dar kartą visus duomenis, kuriuos jau buvau nurodžiusi pirkimo metu, nurimau – viskas bus gerai, laukia nuostabi kelionė į Rygą, į įspūdingąją Muziejų naktį, apie kurią jau metus svajojau.

Likus savaitei iki numatytos kelionės datos, iš agentūros jokios žinutės, pati parašiau laiškutį, tačiau taip ir nesulaukiau jokios informacijos. Iškeliauti turėjome rytoj, o nežinojome nei iš kur, nei kelintą valandą išvykstame. Nuo pat ryto skambinome agentūrai (tikslaus skaičiaus jau nebepamenu, bet 20 skambučių tai tikrai buvo), kiekvieną kartą mus patikindavo, kad informaciją jau siunčia, galų gale paskambinus ir išgirdus eilinį kartą – „Mes informaciją jums jau siunčiame“, pareikalavau, kad informacija būtų pasakyta telefonu. Pašnekovė Laura pasakė – „tuoj“ ir padėjo ragelį.

Po 20 minučių skambinu vėl, ta pati Laura pasakė, kad turi daug darbo ir negali man padėti, liepė perskambinti vėliau (beje, čia jau buvo 20 val. vakaro, skambinome nuo pat 12 val. dienos). Paskambinus dar kartą, manęs paprašė padiktuoti savo elektroninio pašto adresą ir su nepasitenkinimo gaidele balse sumurma: „Man jūsų pavardė šiandien, žinot, kur jau“. Nesulaukiau net elementaraus atsiprašau, paprašiau, kad informacija būtų pateikta dabar telefonu, nes žinučių elektroniniu būdu mes negauname (beje, mano vaikinas taip visą dieną ir praleido tikrindamas savo ir mano el. paštus).

Galų gale pavyko išpešti: „Autobusas išvažiuos 5 val. 30 min. Na, gal 6 val. iš „Forum Palace“ stovėjimo aikštelės“.

Mandagiai padėkojau už informaciją. Pati esu labai kantrus žmogus, nekeliu scenų ir nešaukiu į ragelį, nors gal jau reikėjo, nes panašu, kad mandagumas šios firmos vadovei, kuri, kaip supratau, yra ta pat Laura, nebūdingas. Pasakytas laikas ne itin konkretus, bet mes jau 5 val. 15 min. lūkuriavome automobilių stovėjimo aikštelėje.

Autobusas atvažiavo, šalia jo stoviniavo moteris, kuri net nežvilgtelėjo į mūsų turimus kelialapius ir mostelėjo ranka – eikit. Neįtikėtina buvo tai, kad mes iškeliavome ne 5 val. 30 min. ir net ne 6 val. Kodėl? Mes taip ir nesužinojome.

Maršrutas taip pat įdomus: Vilnius-Kaunas-Panevėžys ir tik tada Latvija. Keliaudami šnekučiavomės su kitais žmonėmis, kurie taip pat teigė skambinę ne kartą, kol gavo tokią elementarią informaciją. Manote, na, kas čia tokio, visose kelionėse pasitaiko nesklandumų, bet ši kelionių agentūra net neturėjo jokių sąrašų, pagal kuriuos būtų galima sutikrinti, kas važiuoja šiuo autobusu, bilietai nebuvo tikrinami, galėjo įsėsti ir važiuoti bet kas norintis. Tokioje ilgoje kelionėje elementaru, kad reikia sustoti leisti keleiviams išlipti, nes gamta šaukia, tualeto autobuse nebuvo. Dar nekirtus Lietuvos sienos kelios keleivės prašė vairuotojo sustoti degalinėje, tačiau jų prašymas buvo neišgirstas, nes mes visa valanda vėlavome pasiekti Jaunpilį, kur laukė užsakyta ekskursija.

Kondicionierius neveikė, langai neatidaromi, todėl dusome nuo karščio. Galų gale, kai viena įpykusi keleivė pareikalavo įjungti vėjelį ir sustoti, nes į tualetą reikia – kondicionierius įjungiamas, autobusas sustoja miestelyje, aplinkui namai. Sunku rasti vietelę kur pritūpti, tolumoje šmėžavo apleisto namo griuvėsiai, tekina nubėgau, ten pritūpiau ir dairiausi į šalis, ar koks latvis neišlys keiksnodamas, kad jo žemę lietuvišku šlapimu teršiu. Kitos drąsesnės merginos pritūpė tiesiog stotelėje, o ką beliko daryti?

Nuvykome į pilį, kur mūsų turėjo laukti pusantros valandos ekskursija, už kurią dar autobuse buvo surinkta iš kiekvieno žmogaus 9 eurų rinkliava. Bet kadangi mes vėlavome, ekskursija buvo sutrumpinta iki 30 min. Mus nuvedė į rūsį, papasakojo apie ginklus, davė pigaus vyno stiklinę ir išvedė į lauką, kur iššovė iš patrankos ir viskas. Mokestis nebuvo sumažintas, nors programa ir buvo sutrumpinta.

Gidas mus guodė, kad Rygoje bus geriau. Maždaug po valandos mes buvome ten. Kelionės aprašyme buvo rašoma, kad mūsų laukia ekskursija po Rygos senamiestį, tačiau mes tiesiog pasivaikščiojom, kol senukas gidas (iš Lietuvos, nusamdytas agentūros) po nosimi sau kažką murmėjo. Pati esu studijavusi istoriją, tikėjausi profesionalių žinių iš gido, bet kai išgirdau tokių neįtikėtinų faktų – kad Vytautas buvo Lietuvos karalius (net 12 metų mano vaikino sesuo pasakytų, kad Vytautas planavo tapti karaliumi, tačiau karūnos taip ir nesulaukė).

Prajuokino ir toks gido pasakymas Rygoje: „Čia kažkur turi būti toks gražus arkliukas“. Kai ekskursijos dalyviai parodė, kur tas arkliukas, nes pats vadovas kažkaip jo nepastebėjo, gidas, pamatęs skulptūrą, pasakė: „Jis čia neturi jokios prasmės, čia jis tik šiaip dėl grožio, kad turistai pasifotografuotų“.

Įdomu tai, kad ten visai ne arkliukas, o asiliukas iš Bremeno muzikantų, ir šio kūrinio herojų Rygoje yra daugelyje vietų, tačiau taip ir nepavyko išsiaiškinti, kodėl.

Toliau kelionės dalyviai savarankiškai iki pirmos valandos nakties vaikštinėjo po Rygos muziejus, laimė, kad viskas baigėsi gerai, nes ką būtų tekę daryti, jei nors vienam turistui būtų kas nors atsitikę? Juk jokio sąrašo, kas keliauja nebuvo, kelionės vadovas neturėjo ir ekskursijos dalyvių telefonų numerių.

Ar verta buvo susigundyti akcija ir už 69 litus nusipirkti bilietą į šią klaikią ekskursiją? Daug kas pasakys, kad pigu, bet nepamirškime – 9 eurų už ekskursiją į pilį, kurios realiai beveik nebuvo. Taip pat taksi paslaugas – 20 litų iki „Forum Palace“ ir panaši suma atgal, kadangi išvykti turėjome anksti iš ryto, grįžome taip pat anksti, autobusai nevažiavo, važiuojant ne su kelionių agentūra galėjome kur kas greičiau pasiekti Rygą ir išvykti iš Vilniaus kur kas vėliau, nes muziejų programa prasidėjo tik nuo 19 valandos.

Prisipažinsiu, ekskursijos metu norėjosi verkti. Grįžus emocijos nurimo, tačiau „Atleiskite už nepatogumus“ iš gerbiamos Lauros taip ir neišgirdome. Daugiau šios kelionių agentūros paslaugomis tikrai nesinaudosime.

Papildysime agentūros komentaru. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.