Vilnietis: „Pusmaratonio bėgimas yra sąmokslas prieš rinkėjus“

Vilniaus senamiestyje sekmadienį turintys balsuoti rinkėjai įtūžę - jie esą negali atiduoti savo balso Lietuvos prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose, nes sostinėje paralyžiuotas eismas. Automobilių ir viešojo transporto judėjimas senamiesčio gatvėse buvo sustabdytas dėl Vilniaus tarptautinio pusmaratonio bėgimo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2014, 11:49 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:23 PM

Skambučiai dėl šios problemos į portalo lrytas.lt redakciją pasipylė nuo ankstaus ryto, kai buvo pravertos balsadėžės. Žmonės piktinosi, kad sporto renginio organizatoriai nepagalvojo apie tai, kad šį sekmadienį vyks net dveji politiniai rinkimai, o žmonės turės atiduoti savo balsus.

„Visas Vilniaus senamiestis uždarytas ir nuvažiuoti iki savo rinkiminės apylinkės aš negaliu. Tai fiziškai neįmanoma, nes net aplinkkelių nėra“, - pasakojo ankstų sekmadienio rytą į redakciją paskambinęs vilnietis Antanas.

Vyras net svarstė, kad tai – sąmokslas prieš rinkėjus.

„Aš nepamenu, kad tokie renginiai būtų organizuojami per rinkimus. Iki šiol tai nėra buvę, kad tokią svarbią dieną visas eismas Vilniuje būtų paralyžiuotas. Man atrodo, kad tai yra sąmokslas prieš rinkėjus. Taip daroma sąmoningai, kad žmonės negalėtų atiduoti savo balso“, - piktinosi vyras.

Jis nepasakė kas organizuoja šitą „sąmokslą“.

Panašiai kalbėjo moteris, kuri sekmadienio rytą grįžo į Vilnių tik tam, kad galėtų atiduoti savo balsą, tačiau dėl pasikeitusio miesto autobusų tvarkaraščio negalėjo grįžti į namus.

„Aš valandą pralaukiau stotyje, kol žmonės pasakė, kad autobusai važiuos tik nuo 15 valandos. Stotelėje neradau jokios informacijos apie tai! Turėjau grįžti nuo stoties iki Subačiaus gatvės pėsčiomis, nors neseniai patyriau infarktą.

Vėliau, kai eismas bus atidarytas, bus apie 30 laipsnių karščio. Su tokia sveikata aš negalėsiu atlikti savo pilietinės pareigos“, - skundėsi vilnietė. Labiausiai ją supykdė tai, kad mieste negalima rasti informacijos apie pasikeitusį viešojo transporto grafiką.

Kita skaitytoja, balsuojanti Vilniaus senamiestyje, pasakojo, kad jos rinkiminė apylinkė buvo tuščia. „Šiaip ne taip prasibroviau pro visas „plytas“, - kalbėjo vilnietė.

* * *

Sostinės policija skelbia, kad eismas draudžiamas visoje bėgimo trasoje. Automobiliai iki popietės negalės važiuoti Gedimino prospektu, Totorių, Labdarių, Vilniaus, Liejyklos, S.Daukanto, Universiteto, Dominikonų, Vokiečių (neporiniais skaičiais pažymėtų namų puse), Didžiąja, Rūdninkų, Visų Šventųjų, Karmelitų, Etmonų, Aušros Vartų gatvėmis, Pasažo skersgatviu, Arklių, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Šv.Kazimiero, Savičiaus, Bokšto, Išganytojo, Latako, Rusų, Maironio, Kūdrų, Aukštaičių, Paupio, Užupio, Polocko gatvėmis, Baltuoju skersgatviu, Krivių, Užupio, Malūnų, Maironio, Šv.Brunono Bonifaco gatvėmis, Bernardinų sodu, K.Škirpos alėja, Arsenalo gatvės šaligatviu, T.Vrublevskio gatve iki Katedros aikštės.

Apvažiuoti aptvertą renginio zoną bus galima Arsenalo, T.Kosciuškos, Olandų, Drujos, Seinų, Sodų ir Pylimo gatvėmis.

Į Senamiesčio teritoriją įvažiuoti galės tik specialusis transportas. Minėto transporto įvažiavimas ir išvažiavimas iš Senamiesčio numatytas Trakų, Vokiečių (poriniais skaičiais pažymėtų namų puse), Didžiąja (poriniais skaičiais pažymėtų namų puse) ir Pilies gatve. Renginio metu taip pat keisis šešių autobusų maršrutų trasos.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.