Atsakas nusivylusiems abiturientams: „Pabuskit iš sapno!“

Tikrai nebūčiau rašiusi ir tiesiog tyliai sau viduje smerkusi visas tas mano kartos atstovų rašliavas, bet nebeištvėriau. Paskutinis lašas jūroje buvo abiturientės Indrės kaltinimas, neva Nacionalinis egzaminų centras sužlugdė mūsų kartą.

Dvyliktokai, jums jau 18-19 metų, tiesiog suaukite ir imkite galvoti už save, stengtis ir siekti visko patys.<br>123rf nuotr.
Dvyliktokai, jums jau 18-19 metų, tiesiog suaukite ir imkite galvoti už save, stengtis ir siekti visko patys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Šiaulytė

May 28, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 10:37 AM

Visų pirma, anglų egzaminas buvo toks, koks ir turi būti, pripažįstu, kai kurios užduotys buvo nekorektiškos ir gal dviprasmiškos, mat tiko du atsakymai, bet raudoti jis tikrai nei vieno neprivertė.

Visi bendraklasiai, su kuriais kalbėjau, tik minėjo, kad klausymo užduotyje klaidų tikrai padarė. Mano manymu, tai visiškai normalu, negali gauti visi šimtukų, tiesiog to niekada nebus. Nesuprantu, kodėl kai kurie to tikisi ir eina į anglų valstybinį brandos egzaminą galvodami, kad taip lengva ranka į atestatą įsirašys gražų skaičių.

Siūlau pabusti iš sapno ir susitaikyti su realybe - jei 12 metų tik vartyti vadovėliai ir tai vangiai, o per pamokas miegota - per egzaminą daugiau 70 proc. net nesivarginkite gauti. Aukščiausius balus turi gauti tie, kurie stengėsi, skaitė knygas angliškai, galų gale filmus žiūrėjo bent jau be jokių subtitrų, o svarbiausia - patys domėjosi žodynu ir bandė į galvą įsidėti kiekvieną mokytojos tariamą mintį.

Labiausiai mane prajuokino merginos grasinimai išvykti, norėčiau jai palinkėti tai padaryti kuo greičiau. Galbūt bent tai suteiktų jai galimybę užaugti, subręsti morališkai ir galiausiai visiems laikams atsisakyti išpaikintos merginos charakterio.

Taip pat, mano nuomone, būtent toks jaunas žmogus tikrai nėra reikalingas mūsų šaliai, iki tol, kol jis nepradeda suprasti, kad ant lėkštutės visą gyvenimą niekas neatneš nei pusryčių, nei algos. Na, nebent kuris nors taps milijonieriumi, bet su tokiu požiūriu abejoju savo kartos atstovų sėkme to siekiant.

Dvyliktokai, jums jau 18-19 metų, tiesiog suaukite ir imkite galvoti už save, stengtis ir siekti visko patys. Atsiverskite knygas, kol nevėlu, pasimokykite, kad po kito, lietuvių egzamino jau medikams nereikėtų jūsų gaivinti, kaip tų pusmaratoninkų, kurie nesugebėjo pasirinkti saugių sau sąlygų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.