Mintys po egzamino: „Turbūt teks emigruoti“

Esu vieno nedidelio miestelio dvyliktokė. Kiekvienais metais abiturientų laukia per dvylika metų sukauptų žinių patikrinimas - brandos egzaminai. Mūsų svajonėse - nemokamos studijos, gerai apmokamas darbas bei gimtosios šalies ekonominio lygio kėlimas.

Egzaminas palaužė dvasią.<br>123rf nuotr.
Egzaminas palaužė dvasią.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija

May 28, 2014, 10:33 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:01 AM

Tačiau gegužės 24-ąją įvykęs anglų kalbos egzaminas parodė, jog Lietuvos švietimo ministerijai mūsų viltys ir norai nesvarbūs. Tarp eilučių įžvelgiame Lietuvos valdžios mintis: „Mūsų valstybėje jau per daug teisininkų bei vadybininkų, o kas dirbs juodą darbą? Pasunkinkime egzaminų programą.“

Lyginant 2013 metų ir 2014 metų anglų kalbos egzamino užduotis, šiais metais sulaukėme akibrokšto. Klausymo užduotis sukėlė daugiausia nepasitenkinimo - per pus sutrumpintas užduoties išklausymo laikas, prasta įrašo kokybė. Daugelyje Lietuvos mokyklų, įskaitant ir mūsiškę, įrašas strigo, tačiau nebuvo pakartotas, nors tai, pagal egzamino taisykles, turėjo būti padaryta.

Maža to, šalia mokyklos esančiame skvere imta ruoštis miesto savivaldybės organizuojamai šventei, pro atvirus langus aidėjo garsi muzika.

Kyla klausimas, ar taip norima sužlugdyti jaunąją kartą? Ar Švietimo ir mokslo ministerija pagalvoja apie jaunuolių ateitį?

Šiandien aktuali tema - emigracija. Niekada nesvarsčiau apie mintį išvykti į užsienį, nes dvylika metų mokyklos suolą tryniau ne šiaip sau, o uoliai mokiausi ir dirbau. Tačiau šiandien mes, abiturientai - sumišę. Nebežinome, ko tikėtis matematikos ar lietuvių kalbos egzaminuose.

Mintys apie emigraciją galvoje sukasi vis dažniau. Jeigu nepavyks įstoti į valstybės apmokamą vietą - emigruosiu, be jokios sąžinės graužaties. Ir tai ne mano vienos, o daugelio abiturientų tikslas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.