Aš esu homoseksuali ir noriu jums kai ką pasakyti

Esu homoseksuali aštuoniolikmetė mergina ir noriu pasidalyti savo nuomone apie LGBT su jumis, gerbiami lrytas.lt skaitytojai. Visų pirma, noriu pakalbėti apie homofobus. Džiugu, jog yra daug žmonių, kurie rūpinasi liberalios Europos bei Lietuvos vaikų, šalies ateitimi – tai yra labai sveikintina. Galime matyti nemažos žmonių dalies agresiją, kylančią iš baimės ar paprasto kito žmogaus nesupratimo. Tai visiškai suprantama – seksualumas, koks jis bebūtų, yra labai jautri tema kiekvienam iš mūsų, todėl natūralu, jog homoseksualumas daug kam atrodo įtartinas reiškinys. O iš įtarumo kyla baimė.

Daugiau nuotraukų (1)

Anonimė

2014-06-10 10:06, atnaujinta 2018-02-13 00:38

Viena iš didžiųjų baimių – vaikų traumavimas. Daugybė žmonių yra įsitikinę, jog homoseksualūs asmenys žaloja vaikų psichiką, baiminasi, jog ir patys vaikai užaugs homoseksualūs, ypač augdami šeimoje, kurioje juos augina homoseksualūs tėvai. Tačiau ne vienas tyrimas nustatė, jog tai yra mitas. Vienas iš tokių – Suzanos Golombok ir Fionos Tasker atliktas tyrimas, kuris parodė, jog vaikų homoseksualumo tikimybė šeimose, kuriose vaiką augina tik vienas tėvas / motina ir homoseksualių asmenų šeimose yra visiškai tokia pati.

Taigi, remiantis tuo, galima teigti, jog homoseksualių santuokų draudimas yra tapatus vieno tėvo ar motinos šeimos draudimui. Svarbu suprasti tai, jog tėvų lytinė orientacija beveik visiškai nelemia vaiko lytinės orientacijos. Tiems, kurie su manimi nesutinka, norėčiau užduoti klausimą – kodėl, tuomet, heteroseksualiose šeimose, kuriose tėvai aktyviai pasisako už tradicinius santykius, užauga homoseksualūs vaikai?

Gali kilti klausimas – kam išvis homoseksualams turėtume leisti auginti vaikus? Dėl paprastos priežasties – noro vaikams suteikti mylinčią šeimą. Homoseksualai – lygiai tokie žmonės, kaip visi – kiekvienas turintis savas svajones, jausmus, baimes, norintis būti priimtas artimųjų. Būkime empatiški – kodėl žmogui turėtų būti uždrausta auginti vaikus dėl to, kas vaikui nekelia žalos?

Nejaugi vaikams geriau užaugti alkoholikų, o ne tvarkingose homoseksualų šeimose, kuriose vaikas bus žymiai geriau auginamas, negu vaikų namuose? Supraskite mane teisingai – nenoriu įrodyti to, jog homoseksualų šeimos yra pranašesnės už heteroseksualų, tikrai ne!

Taip pat „gajus“ mitas, jog homoseksualumas prieštarauja mūsų prigimčiai. Neįmanoma paneigti to fakto, kaip homoseksualių santykių propagavimas gyvūnų tarpe – tai praktikuoja daugiau nei 1500 gyvūnų rūšių. O juk žmonės – taip pat gyvūnai.

Dar viena giliai įsišaknijusi nuostata, jog lytinę orientaciją galima pakeisti. Tai – taip pat mitas. Iki šiol nerasta jokių mokslinių argumentų, teigiančių, jog lytinę orientaciją pakeisti įmanoma. Ilgus metus – beveik visą XX a. buvo naudojama „pataisomoji“ elektrošoko terapija, dėl kurios homoseksualių asmenų būklė tik pablogėdavo, kol galiausiai ši, kaip ir visos kitos lytinę orientaciją „keičiančios“ terapijų naudojimas buvo atmestas kaip beverčių ir žalojančių. Taip pat, jau 1973m. homoseksualumas buvo išbrauktas iš psichinių sutrikimų sąrašo.

Norėčiau grįžti prie žmogiškųjų dalykų. Turbūt nei vieno iš mūsų nedžiugina tai, jog Lietuva yra valstybė pirmaujanti pagal savižudybių skaičių pasaulyje. Nerimą kelia tai, jog, pasak bullyingstatistics.org, apie 30 procentų savižudybių įvyksta dėl homoseksualios lytinės orientacijos.

Man pačiai teko užaugti su ta mintimi, jog esu išsigimėlė, jog esu niekam nereikalinga, savos šeimos, valstybės, draugų gėda. Tai sukėlė rimtų psichologinių problemų, kurių pėdsakai išliks ateityje. Dažnai girdėjau, jog homoseksualai nėra reikalingi, jog jiems reikštis draudžiama. Todėl reiktų uždrausti visas "Queen" dainas, nes Freddy Mercury buvo homoseksualus, neklausyti Eltono Johno, Madonnos, nes jie abu jaučia potraukį tos pačios lyties atstovams, nežiūrėti „Hamleto“, nes tikėtina, jog Viljamas Šekspyras buvo homoseksualus, neskaityti Oscaro Wilde'o knygų, o gal netgi nesinaudoti kompiuteriais, nes prie jų išradimo prisidėjo homoseksualus asmuo – Alanas Turingas?

Supraskite mane teisingai – nekaltinu homofobų dėl jų netolerancijos homoseksualams, nes tai daroma iš gerų norų. Tačiau norint gero, svarbu atsižvelgti į visas nuomones – tą galėčiau pasakyti ne tik homofobams, bet ir LGBT asmenims, kurie ir patys dažnai sunkiai geba tinkamai priimti kitokią nuomonę.

Todėl kviečiu visus jus prieš apšaukiant moteriškų manierų turintį vaikiną „pydaru“ susimąstyti, jog toks jūsų poelgis gali prisidėti prie nereikalingai pražudytos dar vieno žmogaus gyvybės.

Biblija sako, jog negalima sugulti su vyru taip, kaip su moterimi. Tai - tarsi manifestas, draudžiantis homoseksualų santykius bei dažnas argumentas homofobų pusėje. Bet kodėl retai prieštaraujama tatuiruotėms, ūsų bei barzdos kirpimui, retai draudžiami horoskopai bei būrėjų paslaugos, engiami neįgalieji, draudžiamas triušienos, kiaulienos, omarų bei kai kurių kitų valgių valgymu, neleidžiama antroji santuoka, nors apie tai taip pat rašoma Biblijoje?

Kviečiu mus visus pasistengti suprasti vieni kitus bei homoseksualiems asmenims linkiu išlikti stipriems ir nepasiduoti kategoriškiems heteronormatyviniams vėjams.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.