Anglų kalbos egzamino šimtukininkė atskleidė, kaip jai pavyko

Šio ryto beveik mėnesį neramiai laukė daugelis abiturientų: pagaliau buvo paskelbti anglų kalbos valstybinio egzamino rezultatai. Būtent dėl jų buvau priversta iš lovos keltis trimis valandomis anksčiau nei įprastai. Visgi vienintelis išties baisus dalykas šįryt buvo tik kėlimasis, kai susijaudinę tėvai išvertė iš lovos šaukdami, kad eičiau pasitikrinti, nes jau yra rezultatai. Patikrinau, ir paaiškėjo, kad aš esu viena iš tų 2,15 procento, šiemet iš anglų kalbos egzamino gavusių 100-uką.

Abiturientė įsitikinusi, kad gauti 100-tuką padėjo laiko „švaistymas“ prie kompiuterio.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Abiturientė įsitikinusi, kad gauti 100-tuką padėjo laiko „švaistymas“ prie kompiuterio.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dorotėja N.

2014-06-18 13:10, atnaujinta 2018-02-12 17:50

Prieš egzaminą tėvai manimi tyliai baisėjosi: vakare prieš didžiąją dieną namie nesikartojau anglų kalbos. Ne - kaip ir visus metus, laiką leidau žiūrėdama filmus, žaisdama kompiuteriu ir „Skype“ kalbėdama su užsieniečiais (keistais akcentais) ne tik iš Anglijos, bet ir Pietų Afrikos Respublikos. Kitaip tariant, dariau viską, kas teoriškai turėjo nulemti nulemti neišlaikytą ar blogu rezultatu išlaikytą egzaminą.

Bet dėl manęs praradę viltį žmonės klydo: manau, iš egzamino gauti 100-uką padėjo būtent tai, dėl ko visi mane barė. Filmuose skambanti anglų kalba, gyvi pokalbiai su užsieniečiais suteikė pačius geriausius įgūdžius klausymo daliai, per kurią daug kas suklupo.

Žinoma, aš lenkiu galvą ir prieš savo anglų kalbos mokytoją. Per pamokas daug ruošėmės egzaminui: praktikavomės klausymo, skaitymo užduotis, taip pat rašėm ir rašinius pagal visas egzamino taisykles.

Manau, kad dėl per pamokas pateiktų užduočių nebuvau šokiruota valstybinio egzamino klausymo dalies – tiesa, ji nebuvo iš lengviausių, bet palyginus su anglų kalbos bandomuoju – juokų darbas.

Daugiausiai abejonių egzamine sukėlė žodis „colossal“ (ir visgi jame prirašiau vieną nereikalingą „l“ raidę). Iš viso padariau dvi klaidas, bet tai nesukliudė būti įvertintai 100-uku.

Baigdama noriu kreiptis į būsimų abiturientų tėvus: per daug nesmerkit savo vaikų už prie kompiuterio „švaistomą“ laiką. Tai irgi yra naudinga praktika.

Tiesa, negaliu būti tikra, ar dėl anglų kalbos praktikavimosi internete nenukentėjo kitų egzaminų rezultatai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.