Močiutės sielvartas: našlys žentas vaikus iškeitė į naują moterį

Prieš keturis metus palaidojau dukrą. Ji mirė nuo vėžio. Mano širdyje ji dar gyva, bet artimi žmonės, kurie supo ją, skaudžiai primena apie jos mirtį. Man rodėsi, kad artimo netekimas turėtų suartinti skausmo prislėgtus artimuosius, bet labai klydau.

Vėžiu sergančią savo žmoną vyras apgaudinėjo su kita. Tuo įsitikinusi žentu nusivylusi uošvienė.<br>123rf nuotr.
Vėžiu sergančią savo žmoną vyras apgaudinėjo su kita. Tuo įsitikinusi žentu nusivylusi uošvienė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-10 19:29, atnaujinta 2018-02-12 01:57

Dukra turėjo daug draugų, bet po laidotuvių daugelis visai ją pamiršo. Ką sakyti apie draugus, kad pamiršo pats svarbiausias žmogus jos gyvenime – vyras.

Be mamos liko du berniukai, jiems dar taip reikėjo šilumos, gero patariančio žodžio. Po laidotuvių jie liko vieniši. Sūnums buvo 16 ir 17 metų. Dabar praėjo keturi metai, jie jau pilnamečiai.

Namuose, kur dukra kūrė gyvenimo lizdelį, gyvena jau kita moteris, taip pat su dviem vaikais. Dukros vaikams nebeliko vietos, jie niekam nebereikalingi.

Dukros vyras dar jai esant gyvai turėjo romaną su kita apie 5 metus. Manau, kad jos mirtis nebuvo skaudus smūgis – savaitę po dukters mirties jis vaikams jau pristatinėjo kitą moterį, kuri užims mamos vietą.

Su mumis buvęs dukros vyras nepalaiko jokių santykių.

Po dukros mirties mano pečius užgulė dar viena bėda – priglausti anūką. Patys gyvename vieno kambario bute. Mano vyras – pirmos grupės neįgalusis, jo kojos amputuotos.

Aš vieno nesuprantu, ar galima vienu brūkšniu kaip neteisingai parašytą sakinį užbraukti visus 17 metų, pragyventus kartu.

Aš ruošiuosi eiti į tam tikras instancijas, kad priteistų vaikams jų mamos dalį. Tėvas geruoju nieko nedaro. Aš kreipiausi SMS žinute, kad problemą išspręstume taikiai, bet jis nieko man neatsakė. Prisiskambinti jam nepavyksta.

Komentuoja advokato padėjėjas Linas Čižauskas:

Iš pateiktos bendro pobūdžio informacijos galima daryti prielaidą, kad laiško autorius siekia apginti galimai pažeistas savo dukters vaikų teises į po mamos mirties likusį palikimą. 

Palikimą siekia priimti asmenys, kurie jau yra pilnamečiai, todėl jie savo galimai pažeistas teises gali ginti savarankiškai arba per atstovą.

Asmenys, siekiantys priimti palikimą, turi pagrįsti savo teisę priimti palikimą pagal įstatymą ir įsitikinti, kad jie nėra paveldėtojai pagal testamentą, ar dėl palikimo priėmimo kreipėsi kiti įpėdiniai.

Palikėjo vaikai (įvaikiai), kuriems palikėjo mirties dieną reikalingas išlaikymas, paveldi, nepaisant testamento turinio, pusę tos dalies, kuri kiekvienam iš jų tektų paveldint pagal įstatymą (privalomoji dalis), jeigu testamentu neskirta daugiau.

Civiliniame kodekse nustatytas 3 mėnesių terminas palikimui priimti.

Palikimas gali būti priimamas pasibaigus terminui ir be kreipimosi į teismą, jeigu su tuo sutinka visi kiti priėmę palikimą įpėdiniai.

Atkreipiu dėmesį, jog šis teisinis komentaras yra bendro pobūdžio konsultacija. Tikslesnę informaciją jums suteiks su situacija giliau susipažinęs teisininkas.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.