Sergančių dvynukų seserį apstulbino vaizdas vaikų ligoninėje

Sveiki, norėjau pasidalinti nemalonia patirtimi. Prieš 3 mėnesius mūsų šeimoje atsirado du nuostabūs berniukai (dvyniai). Dėl įvairių priežasčių mažyliai turi kelias sveikatos problemas, todėl dažnokai tenka apsilankyti ligoninėse.

Vaikų ligoninės padalinys prašosi remonto.<br>M. J. nuotr.
Vaikų ligoninės padalinys prašosi remonto.<br>M. J. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

M. J.

Jul 12, 2014, 9:24 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:44 AM

Po gimimo jie gulėjo neišnešiotų naujagimių skyriuje Vilniaus Santariškių klinikose, vėliau, kai vienam iš kūdikių buvo nustatyta šlapimo takų infekcija - naujagimių skyriuje.

Dabar, kai mažyliams yra jau 3 mėnesiai ir šlapimo takų infekcija užpuolė kitą mažylį, mums teko atsigulti į VU Vaikų ligoninės pediatrijos korpusą. Vaizdas palatose turbūt apstulbintų ir labai daug mačiusius - dažai ir tinkas byra nuo sienų, sienose išmuštos skylės, lubos pasidengusios pelėsiais, prie lango ir palangės baisu prisiliesti, visur traukia skersvėjis.

Taip pat senos lovos, sulūžusios spintelės, priklausančios prie lovų. Pribloškė ir tai, kad vaikai valgyti hospitalizacijos metu negauna (t.y. vaikus maitina tėvai), o tėveliams yra skiriami pusryčiai ir vakarienė, o už pietus turi susimokėti iš savo kišenės.

Mano nuomone, yra apgailėtina, kad gulėdamas ligoninėje net termometrą turi turėti savo asmeninį. Ar taip šiais laikais rūpinamasi sergančiuoju? Ar turime nusiristi iki to, kad tėvai bijotų kreiptis į specialistus dėl vaikelio sveikatos, kad tik nepaguldytų į ligoninę?

Kaip šių dviejų berniukų sesuo, esu itin pasipiktinusi, nes pati dirbu ligoninėje Klaipėdoje ir dar nebuvau mačiusi tokio apgailėtino vaizdo.

Labai viliuosi, kad galima būtų tai parodyti viešumoje. Juk šitaip yra investuojama į ligonines, bet rezultatas toli gražu nedžiugina.

Vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė:

Vaikų ligoninės Pediatrijos korpuse yra įsikūrę daug skyrių. Dauguma jų yra renovuoti. Neseniai suremontuotas Priėmimo-skubios pagalbos skyrius, Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus poskyris, Vaikų tuberkuliozės ambulatorinių konsultacijų poskyris. Jau remonto darbai įpusėjo Pediatrijos skyriuje, pradėtos renovuoti palatos Vaikų infekcinių ligų skyriuje, tačiau yra dar ir remonto laukiančių patalpų.

Pacientai guldomi į suremontuotas palatas, bet dėl didelių pacientų srautų, kartais tenka pacientus paguldyti  ir tokiose palatose, kurios bus remontuojamos vėliau.  Šio korpuso renovacija vyksta pagal ligoninės finansines galimybes. 

Vaikai ligoninėje maitinami penkis kartus per dieną, slaugantis vaiką asmuo gauna pusryčius ir vakarienę. Termometrų ligoninė nestokoja. 

Kviečiame žurnalistus apsilankyti mūsų ligoninėje ir susipažinti su ligoninės aplinka, pabendrauti su personalu, vaikus slaugančiais tėveliais, pacientais, pamatyti, kokiomis sąlygomis gydomi vaikai.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.