Trimečio motiną pravirkdė trenerės žodis persirengimo kambaryje

„Olimpinė pradžia“ – gražus ir orus pavadinimas. Prieš kelias savaites atradome šį baseiną Vilniuje. Mūsų džiaugsmui, mokytis plaukti kviečiami ir mažieji varliukai nuo trijų metukų. 

Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Gabija

2014-07-14 16:53, atnaujinta 2018-02-12 00:00

Mūsų sūnus, 3 metukų, noriai jame lankėsi du kartus, spėjome iki sezono uždarymo.

Paskutinis, antras, užsiėmimas vyko liepos 12 d. Užsiėmimą pradėjo treneris, baseine prie jo prisidėjo trenerė. Jei leisite, pavadinsiu ją mergina plačiais klubais, vardo nežinau, o ir žinoti, tikriausiai, nenorėčiau.

Sūnus šeštadienį į treniruotę atėjo kiek pavargęs, po sunkios kelionės penktadienį. Tinginiavo apšilimo metu.

Plaukiojant baseine greitai pavargo, išlipo iš baseino.

Išlipęs nusiėmė kepurėlę ir numetė ant žemės, trenerė davė pastabą, kad baseine niekas nemėto kepurėlių, tačiau kaip tik tuo metu jo žvilgsnį patraukė plaukimo lenta, kurią jis paėmęs įmetė į vandenį. Kiek pažįstų savo berniuką, jis kvietė trenerę žaisti, nes mėtydama žaisliukus į tolį ji kvietė jį plaukti.

Berniukas yra dvikalbis. Kiek sulėtėjusi jo kalbos ir supratimo raida. Visais įmanomais būdais stengiamės lankyti būrelius, užsiėmimus, kad paskatintume kalbos raidą. Tad būdamas tik antrą kartą baseine ir matydamas pirmą kartą trenerę nesuprato jam pasiųstų pastabų. Kepurėlės nusiėmimas ir numetimas ant žemės bei plaukimo lentos įmetimas į baseiną sukėlė didelį merginos nepasitenkinimą. Piktai replikavo.

Berniukas netriukšmavo, nedaužė, nelaužė inventoriaus. Pailsėjęs ir pakviestas vaikino trenerio atsidūrė baseine ir sėkmingai baigė treniruotę.

Persirengimo kambaryje ilgai neužtrukom, išėjome džiovintis plaukučių. Aš sustingau... Didžiausi ir audringi pasisakymai sklido iš trenerių kambario, iš merginos lūpų. Jie greičiausiai buvo skirti mums. Nuskambėjusi frazė, kad „tie vaikai kaip debilai, nežino taisyklių, tokie vaikai taisyklių neturi...“ kaip žaibu trenkė mamai.

Nežinau, ar ji turi kompetencijos nustatyti diagnozei „debilas“, tačiau lydinčios replikos akivaizdžiai parodė, kad ji šį žodį pavartojo užgauti ir pažeminti, o ne diagnozei nustatyti.

Nesisvaičiosiu pamąstymais ar su vaikais gali dirbti tokie nediplomatiški, nekantrūs ir be meilės vaikams žmonės. Tačiau pirmą kartą sulaukiau tokios agresijos savo sūnaus atžvilgiu. Berniukas 4 mėnesius jau lanko darželį (sirgdavo dažnai, tad negalėjome lankyti ankščiau). Darželyje, pasak auklėtojų, jis saugo nuo kitų vaikų, nes yra išskirtinai švelnus ir draugiškas.

Suprantu, kad mamai jos vaikas pats geriausias, tačiau nesu kurčia ir akla. Šeštadienį važiuodama namo visą kelią praverkiau, praverkiau ir visą likusią dieną. Nelinkėčiau tokio skausmo nei vienai mamai.

Baseino direktorė Lina Bielinienė:

Labai apgailestaujame, dėl susiklosčiusios situacijos šeštadienį. Apmaudu ir skaudu girdėti, kad darbuotojai, kuriais pasitikime, mokome  ir patikime dirbti su vaikais, švaistosi tokiais žodžiais, kurie ne tik  skaudina aplinkinius, bet ir neprideda garbės mūsų įstaigai.

Būdama moteris ir mama visa širdimi suprantu Jūsų skausmą ir pyktį,  patirtą šeštadienį. Tikrai netoleruojame tokio savo darbuotojų elgesio  (nesvarbu, kuriam asmeniui tai buvo išsakyta).

Visus metus sunkiai dirbome mokydami įvairaus amžiaus vaikučius ir  suaugusius, siekdami kelti ir viešinti mūsų vardą, o keli neapdairiai  ištarti kažkieno žodžiai, siaubingai įskaudina aplinkinius ir griauną  reputaciją.

Norėdami matyti jūsų sūnų ir toliau mūsų baseine, dovanojame jam vieno  mėnesio plaukimo pamokas mūsų baseine 2014 m. rugsėjo mėnesį (1 kartas  per savaitę „Vaiko mokymas plaukti MAŽYLIAI“).

Dar kartą nuoširdžiai apgailestaujame dėl Jūsų patirto skausmo.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.