Priėmusi neaiškų pakeleivį lietuvė smarkiai pasigailėjo

Tikėdamasi pigiau nuvažiuoti į Vokietiją, lietuvė vos neprisidirbo rimtų nemalonumų. Jauną nepažįstamą jaunuolį pavėžėti nusprendusi moteris turėjo aiškintis Vokietijos pareigūnams.

Lietuvė norėjo padėti jaunuoliui, bet turėjo nemalonumų.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Lietuvė norėjo padėti jaunuoliui, bet turėjo nemalonumų.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 8:38 PM

„Yra toks internetinis puslapis www.blablacar.com. Ten užsiregistravęs gali ieškoti pakeleivių arba pakeleivingų automobilių ir už palyginus nedidelę kainą“, - pasakojo skaitytoja Aida. Apytikslės kelionių kainos nurodytos pačiame tinklalapyje.

„Užsiregistravau, paskelbiau kad važiuoju iš Milano (Italija) į Miuncheną (Vokietija). Nurodžiau kainą (40 eurų) ir laukiu keleivių. Buvo labai keista, kad rašo beveik vien su musulmoniškom pavardėm (Achmed, Nazar ir pan.) Aš nesu rasistė, tačiau esu labai atsargi, todėl iš karto paklausiau dėl dokumentų, vizų ir t.t. Tai mane ir išgelbėjo nuo tikrai didelių nemalonumų“, - rašė skaitytoja.

Aida susitarė, kad paveš vieną 19 metų vaikiną vardu Njie. Jis taip pat buvo musulmonas.

„Tik įvažiavus į Vokietiją teritoriją, mus sustabdė policija (be jokių atpažinimo ženklų). Pareigūnai patikrino dokumentus ir paprašė sekti juos iki nuovados. Kažkas jiems nepatiko musų pakeleivio dokumentuose“, - pasakojo Aida.

Nuovadoje vokiečių pareigūnai paprašė parodyti internetinio tinklapio prisijungimo profilį ir susirašinėjimą su Njie.

„Po gero pusvalandžio mane paleido, o mūsų pakeleivis liko nuovadoje. Pasirodo jaunasis Njie kirto sieną nelegaliai. Man buvo gaila vaikinuko, bet jis mane man to nežinant įvėlė į tikrai keblią padėtį. Todėl noriu įspėti visus: turėkit įrodymų: sms žinutes, nuotraukas, elektroninius laiškus. Tik taip įrodysite savo nekaltumą“, - įspėjo mergina.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.