Automobilio partrenktas vyras pasigedo vairuotojos žmogiškumo

Prieš dvi savaites, trečiadienio rytą (2014-09-10) Vilniuje užfiksuotas eismo įvykis, kur automobilis „Opel Vectra“ GRL 023 nuvažiavo nuo kelio ir partrenkė pėsčiųjų taku ėjusį vyrą. Pareigūnams apie įvykį pranešta apie 8 valandą ryto. Informuota, kad Tūkstantmečio gatvėje, Naujininkų rajone, automobilis parbloškė vyrą.

Policija nustatė, kad avarija įvyko dėl nesaugaus greičio.<br>D.Umbraso nuotr.
Policija nustatė, kad avarija įvyko dėl nesaugaus greičio.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Svetlana

Sep 26, 2014, 12:46 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:28 PM

Specialiosioms tarnyboms atvykus į įvykio vietą, automobilis „Opel“ buvo nuvažiavęs nuo kelio. Jį vairavusi moteris skundėsi skausmais, todėl medikų buvo išgabenta į ligoninę. Partrenktas vyras atsisakė medikų pagalbos ir šlubčiodamas nuėjo.

Pirminiais duomenimis, eismo įvykis įvyko dėl viršyto greičio. Automobiliui tapus nevaldomam, jis nulėkė nuo kelio ir parbloškė žmogų.

Gavęs smūgį nuo automobilio, vyras kūlversčiais krito apie 5 metrus, o iš paskos – automobilis, jis sulaužė medį. Šoko būsenoje vyras atsisakė medikų pagalbos, nors nuėjo į darbą šlubuodamas. Dirbti negalėjo. Grįžus namo jam skaudėjo koją, buvo užtinusi ir su didžiule mėlyne.

Kitą dieną jis kreipėsi į savo šeimos gydytoją. Jam buvo nustatytas stiprus kojos sumušimas ir smegenų sutrenkimas. Vakare, pablogėjus sveikatai, buvo iškviesta greitoji pagalba, kuri nuvežė vyrą į Lazdynų ligoninę. Atvežus jį tenai, buvo padaryta kompiuterinė tomografija. Gavus atsakymą, nuotraukoje buvo aiškiai matoma dėmė smegenyse. Šiuo metu vyras turi nedarbingumo lapelį, siuntimą pas neurologą, jam rekomenduota pakartoti magnetinį rezonansą. Dar neaišku dėl kojos, gal reikės operuoti. Neišnyksta hematoma. Gydymui skirti vaistai ir fizioterapija.

Bet mane stebina tas faktas, kad vairuotoja net nepriėjo prie vyro. Suprantu, kad ji buvo ištikta šoko, bet atsigavusi galėjo iš pareigūno sužinoti vyro telefono numerį ir pasidomėti, kaip jis jaučiasi. Ne vyras kaltas dėl avarijos. Žmogiškumo, matyt, neturi. Kaip taip galima?

Dabar apie tai, kaip pareigūnai aiškinosi eismo įvykio aplinkybes. Aiškinimasis buvo baigtas per porą dienų (nuo 10-12 d.d.), vyro net niekas neapklausė. Tyrėjos žodžiais, vairuotojai skirta bauda dėl viršyto greičio. Štai ir aiškinimas, kuris kelia abejonės. O kad buvo sužalotas žmogus – pamiršta.

Kaip avarijos dieną pranešė lrytas.lt, per avariją Tūkstantmečio gatvėje nukentėjo du asmenys – vairuotoja ir pėsčiasis. Pranešimą apie nelaimę gelbėtojai gavo apie 7 val. 30 min.

Gelbėtojai nelaimės vietoje rado apvirtusį automobilį ir jame įstrigusią moterį. Medikai sužalotąją išvežė į ligoninę.

Anot liudininkų, avarija įvyko, kai vairuotoja viaduku suko iš S.Dariaus ir S.Girėno gatvės į Tūkstantmečio gatvę. Ji nepasirinko saugaus greičio ir  nevaldoma mašina ėmė slysti, užkabino kelkraščio kraštą ir nuo gatvės peršoko ant pėsčiųjų tako, kuriuo ėjo vyras.

Pėsčiąjį automobilis kliudė nesmarkiai, bet labai išgąsdino. Atvykus medikams vyras atsisakė vykti į ligoninę patikrinti sveikatą.  Kelio danga trečiadienio rytą buvo drėgna ir slidi. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.