Klaipėdietis išbandė „Youtube“ pokštą ir pats apstulbo

Galite surasti namuose saugiausią vietą kur laikysite seifą. Galite tvirtai jį pritvirtinti prie sienos, kad nelaukti svečiai paprastai jo neišsineštų. Galite sugalvoti įmantriausią kodą, kurio vagys niekada neatspėtų. Bet jiems to ir nereikia: bet kurį seifą, kainuojantį iki 200 litų, galima atidaryti vos per kelias sekundes.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgis

2014-12-29 19:26, atnaujinta 2018-01-18 00:15

Saugumas ir patikimumas – tokių savybių iš įsigyto seifo tikisi šeimininkai, norintys apsaugoti nuo galimų įsilaužėlių svarbius dokumentus ar pinigus. Tačiau gamintojai iš tikrųjų apgaudinėja pirkėjus, garantuodami saugumą.

Klaipėdiečių šeima, prisiklausiusi kaimynų pasakojimų apie suaktyvėjusius ilgapirščius, sumanė nusipirkti elektroninį seifą – tokių nedidelių metalinių dėžučių su kodu galima įsigyti bet kurioje namų apyvokos reikmenimis prekiaujančioje parduotuvėje.

Patikimumo dėlei seifas įsigytas specializuotoje seifų parduotuvėje internete – taip save pristato pardavėjas www.saffort.lt. Nurodyta plieninio seifo su 1,5 mm storio sienelėmis ir 3 mm storio vientisos plieno konstrukcijos durelėmis kaina – 119 Lt, pritaikius 20-ies procentų nuolaidą.

Prekės aprašyme teigiama, kad nusipirkus šį seifą prekei galioja draudimo reitingas: gryniesiems pinigams – 1000 eurų ir vertybėms – 10 000 eurų.

Kai pirkinys pasiekė pirkėjus, į seifą buvo saugiai sudėti atsarginiai raktai, dokumentai ir pinigai smulkioms išlaidoms. Seifo šeimininkai pasijuto saugiau: juk dabar be jų žinios niekas nepasikėsins į šeimai svarbius daiktus – jie saugiai užrakinti elektroniniu kodu.

Tačiau saugumo pojūtis truko neilgai: netyčia socialiniame tinkle „Facebook“ šeimininkas pamatė nuorodą į „Youtube“: viešai prieinamame filmuke „How to open safe without key or code“ (liet. kaip atidaryti seifą be rakto ar kodo) vaizdžiai parodyta, kaip užrakintas seifas vos per kelias sekundes atrakinamas be rakto ir be kodo. Viskas, ką reikia padaryti – kelis kartus tvirtai kumščiu suduoti per seifą ir jis atsirakina.

Šeimininkas išbandė pasiūlytą filmuke variantą: trenkė vieną kartą per užrakintą seifą ir jis be jokių rūpesčių atsidarė.

Kitaip tariant, pirkėjai, galvodami, kad sumokėjo už papildomą saugumo garantiją, iš tikrųjų save tik apgavo ir tiesiog palengvino potencialiems vagims užduotį: vertingų daiktų nereikia ieškoti po visus namus, jie sudėti į vieną vietą ir tiesiog laukia akimirkos, kada bus pavogti.

Surasti nuorodą į filmuką, kur aiškinama, kaip greitai atidaryti seifą – labai lengva, nereikalauja specifinių žinių.

Įsigytą seifą grąžinsime pardavėjams, nes prekės kokybė neatitiko mūsų lūkesčių, o prekės aprašymas – klaidinantis bei neatitinkantis tikrovės.

Bet problema – ne sumokėti pinigai, o situacija: juk tokiais seifais ir toliau bus prekiaujama šalies parduotuvėse, o juos įsigiję žmonės apgaulingai manys pasirūpinę savo vertingų daiktų saugumu.

Siunčiame vaizdinę medžiagą, kaip atidarėme įsigytą seifą dar greičiau.

***

Seifais prekiaujančios įmonės „Saffort“ konsultantas teigė, jog toks seifas neturi silpnų taškų, jei yra įtvirtinamas taip, kaip rekomenduoja gamintojas. Priešingu atveju jis atsidarys, ir tai būdinga visiems žemiausios klasės buitiniams seifams. 

Anot konsultanto, norint maksimalaus saugumo, reiktų pirkti profesionalios klasės seifą, kuris kainuoja ne 200, o apie 1000 ar net 2000 litų, priklausomai nuo turto, kurį planuojama saugoti seife, vertės.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.