Absurdiškas reikalavimas vienišą mamą varo į neviltį

Pagaliau atėjo lauktoji sausio 12 diena, kai galima vaikučius registruoti į Vilniaus miesto vaikų darželius. Interneto sistemoje registracija prasideda  00 val. 1 min. Kaip manote, ar sistema veikia? Deja, ne. Tad kaip mums, mamoms, užregistruoti vaikus į darželius? Kada miesto savivaldybė pradės tinkamai dirbti ir nesityčioti iš paprastų žmonių?

Kad gaučiau darželį, aš jiems dar turiu įrodyti, kad tėvas yra miręs ar dingęs be žinios.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Kad gaučiau darželį, aš jiems dar turiu įrodyti, kad tėvas yra miręs ar dingęs be žinios.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sonata

Jan 12, 2015, 9:46 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 9:18 AM

Esu vieniša mama, auginu dukrytę visiškai viena, be tėvo. Šiuo metu dirbu puse etato, kadangi visą darbo dieną negaliu dirbti, neturiu kur palikti vaiko. Ką tokioms mamoms daryti? Su džiaugsmu laukiau registracijos, norėjau jau šiais metais išleisti savo ketverių metų mažylę į darželį ir eiti dirbti visą darbo dieną, bet kam tai rūpi? Kam rūpi, kad šeimai būtų gerai? Ogi tikrai niekam.

Gaila, bet tenka nusivilti miesto valdžia – ji tik daug kalba, bet mažai daro. Daug reklamos, o mažai veiksmų. Kad gaučiau darželį, aš jiems dar turiu įrodyti, kad tėvas yra miręs ar dingęs be žinios.

Kokia čia  tvarka, į ką žiūri valdžia? Neprašau išlaikymo iš valstybės, nesiteisiu ir iš tėvo pinigų, džiaugiuosi, kad dar  gyva pabėgau nuo jo, jis smurtavo, gėrė, kažkada vartojo narkotikus, tik apie tai sužinojau per vėlai, smurtavo ir prieš savo tėvus. Ar tai būtų buvęs pavyzdys vaikui? Mane iš to pragaro ištraukė mano tėvai, ačiū jiems, nes vaiko tėvas darė viską,kad vaikas negimtų: mušė, spardė, grasino sudeginti, užkasti gyvą... 

Bijojau jo, bet mano tėvai padėjo pabėgti. Tai ar man dar eiti į teismus bylinėtis ir įrodinėti, kur vaiko tėvas? O kaip tada tos mamos, kurias išprievartavo ir nerado kaltininkų? Ar joms reikia pristatyti savivaldybei pažymą apie tai, kad jos išprievartautos? Kokie čia įstatymai? Ar kam nors rūpi mamos, vienišos mamos, kurios myli, augina ir rūpinasi savo vaikučiais? Kad nori juos apsaugoti ir suteikti viską, kas geriausia? Kada baigsis visos šitos nesąmonės?

Vilniaus miesto savivaldybės komentaras

„Vilniaus miesto savivaldybė labai atsiprašo tėvelių už nesklandumus ir patirtus nepatogumus dėl neveikiančios registracijos į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas.

Dėl kol kas nenustatytų techninių priežasčių registracija sutriko ir buvo sustabdyta. Neatmestina ir išorės intervencija į informacinę sistemą. Kol kas registracija į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas nevyks nei elektroninėje erdvėje, nei Vilniaus miesto savivaldybės Interesantų skyriuje.

Specialistai aiškinasi gedimų priežastis ir, kai tik jos bus nustatytos bei pašalintos, specialistai jas paaiškins ir registracija į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas bus atnaujinta.

Apie atnaujintą registraciją tėveliai bus informuoti iš anksto – ne vėliau kaip prieš 24 val.“

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.