Turtingą moterį sukrėtė palangiškių muštynės dėl rusų turistų

Prieš gerus trisdešimt metų iš gėdos sustingau prie įėjimo į parką Palangoje. Didžiulę gėdą jaučiau todėl, kad vaizdelį stebėjau ne viena. Dar buvo bent trys tarybinių (daugiausiai rusų) turistų grupės, kurios būtinai buvo vežamos aprodyti Palangos pasididžiavimo - Gintaro muziejaus.

Mačiau pasimetusius rusų veidus, atatupstus besitraukiančius nuo prekeivių ir skubiai nueinančius paskui savo gidą link muziejaus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Mačiau pasimetusius rusų veidus, atatupstus besitraukiančius nuo prekeivių ir skubiai nueinančius paskui savo gidą link muziejaus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aldona

2015-01-20 14:00, atnaujinta 2018-01-15 13:04

Vaizdelis toks: įnirtingai mušėsi vyriškis su moteriške. Kuo stipriau ir plačiau užsimodami odiniais krepšiais (kuriuos vadino „tašėmis“) taikėsi vienas kitam į galvą, šniokšdami, keikdami, taškydamiesi seilėmis ir žaibuojančiomis akimis. Amo netekome ir sustingome visi. Pagaliau mūšis liovėsi, mušeikos atsitraukė vienas nuo kito ir pripuolė prie rusų. Atvėrę krepšius ėmė siūlyti gintaro karolius ir meiliai žvelgdami į rusus, siūlyti savo prekes.

Mačiau pasimetusius rusų veidus, atatupstus besitraukiančius nuo prekeivių ir skubiai nueinančius paskui savo gidą link muziejaus. Nė vienas nieko nepirko. Gintaras visada buvo paklausi prekė tarp atvykstančiųjų į Palangą.

To nelemto vaizdelio laikas neištrynė. Jis nugrimzta ir tik palangiškiai vėl prikelia į paviršių. Praeitą sekmadienį atvykau į Palangą. Mane vis kalbina investuoti Palangoje, įsigyti nekilnojamą turtą. Siūlymus vertinu neskubėdama, vis, sakyčiau, sulaiko atsargus požiūris į palangiškius.

Sekmadienį akį džiugino kai kurios sutvarkytos gatvės, švietė saulė, gatvėse nepristatyta automobilių, ne taip jau daug vaikštinėjančių žmonių. Palanga atrodė draugiška ir taiki.

Atvykus prie siūlomo buto S.Nėries gatvėje 9-jame name automobiliams sustoti skirtoje nedidelėje aikštelėje stovėjo tik trys automobiliai. Tiesa, vienas pastatytas skersas, užimdamas dviejų automobilių vietą. Na, bet, manau, ilgai neužtruksime, tiek tos bėdos. Tad sustoju įmanomai arčiau stovėjimo aikštelės.

Sugrįžusi į automobilį randu už lango užkištą raudoną perspėjimo lapelį, jog pažeidžiau kelių eismo taisykles. Pasitikrinu pastatytus ženklus. Stovėti draudžiama. Apsidairau gatvėje. Tuščia. Nelikę nė vieno automobilio. Nė vieno pėsčiojo. Važiuoju tuščiomis Palangos gatvėmis, akyliau dairausi – dideli tušti poilsio namai. Prie jų vos keliems automobiliams skirtos aikštelės.

Mąstau. Tiesa, kreivokai šypsausi. Tai taip jūs, palangiškiai, norite prisitraukti poilsiautojų ar lankytojų? Tuščiose gatvėse skirdami baudas?

Per daugiau nei trisdešimt metų taip ir neišmokote pamokos? Vis dar gobšumas temdo jums akis ir protą? Niekada, matyt, taip ir nesugebėsite atskirti motyvavimo nuo baidymo. Ir ne be pagrindo apie jus kalbama, jog esate gobšūs žemažiūriai. Toliau savo nosies nesugebate pamatyti. Užtat riogso baseino griuvėsiai, kubas vandens kainuoja net dešimt litų. Nepasivyti jums Druskininkų... Virkite savo pavydo ir pykčio sultyse be manęs.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.