Supykusios studentės atsakas Šiaulius išjuokusiam vyrui

Perskaičiau šį straipsnį ir nusivyliau žmogaus kultūra. Apmaudu skaityti, kaip „kaimo elitas“ skirsto ir taip mūsų mažą Lietuvą į dalis, rajonus, „mėšlo“ Lietuvą ir „kvepiančią Pradą“ ir negerbia mūsų šalies. Taip, sakau tiesiai šviesiai – visos mūsų šalies.  Visur yra minusų ir pliusų, o stereotipų klijavimas tik mažina galimybę augti mūsų šaliai kaip vienam stipriam vienetui.

Jaučiu tarsi kažkas nori mane įdėti į dėžutę ir neleisti man gyventi ten, kur noriu, ir būti visaverte, nes neva gyvenu šėtono krašte.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jaučiu tarsi kažkas nori mane įdėti į dėžutę ir neleisti man gyventi ten, kur noriu, ir būti visaverte, nes neva gyvenu šėtono krašte.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

E.

Jan 31, 2015, 7:30 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:53 AM

Vieną kartą buvai Šiauliuose? Oho! Kiek laiko? Kur dar buvai toliau išvykęs už savo „miesto“ ribų? Kiek minučių? Dieną ar dvi? Tokie kaip tu, piktas žmogau, pabūna ne savo saugioje aplinkoje ir išlepę nuo savo „ale nuostabaus gyvenimo“ sugeba matyti tik blogus dalykus.

Taip ir atsiranda susiskirstymas darželiuose ir mokyklose, kai maža mergaitė, kuri yra turtingesnė nemėgsta mergaitės iš kaimo, iš jos tyčiojasi, nes ji juk iš kaimo... Graudu... Ne už tokią Lietuvą mūsų tėvai ir seneliai kovojo, ne už tokius visuomenės skirstytojus.

Gyvenu Šiauliuose (šiuo metu studijuoju) ir man „X-failai“, ką rašo šis autorius. Negimiau ir neaugau tame „siaubo“ mieste. Kai atvykau, buvau visiškai „žalias vienetas“, tačiau niekas manęs neapgaudinėjo, klubuose ir baruose niekur nepermokėjau (o ir blondinė nesu, ir visai ne modelis, nors Vilniuje, savaime suprantama, visos iš pieno plaukusios, o į Šiaulius tik baisias ištremia).  Žmonių Šiauliuose matau visokių, kai kurie tikrai gąsdina mano akeles, kai kurie džiugina (kur tokių nėra?).

Galiu argumentuoti savo nuomonę tuo, kad praktiką atlikau Vilniuje ir manęs niekas neužgauliojo ir net gerbė. Net turiu draugų iš didmiesčių, pati būdama iš Šiaulių. Buvau „Erasmus“ studentė, keliauju kiek išgaliu ir tikrai savo gyvenime esu sutikusi „įvairiausio plauko“ žmonių, todėl suvokiu, kad nieko nėra tobulo. Gaila, kad kiti to nemato, o tik aukština save ir dar prikuria.

Esu jauna, stengiuosi išnaudoti kiekvieną galimybę ir kovoju už savo vietą po saule, o šio straipsnio dėka jaučiu tarsi kažkas nori mane įdėti į dėžutę ir neleisti man gyventi ten, kur noriu, ir būti visaverte, nes neva gyvenu šėtono krašte.

Tikriausiai per daug suasmeninu, bet visada nuoširdžiai užsieniečiams pasakojau, kas yra Lietuva, ir gyniau mūsų šalies vardą nuo blogų, liaudiškai tariant, „pletkų“, didžiavausi Lietuvos regionų išskirtinumu, tarmėmis (pastarosios „elito“ itin niekinamos).

Pabaigai galiu pasakyti tik tiek: aiškinti, kad visi Šiauliai yra „atliekos“, mano nuomone, tas pats, kaip aiškinti, kad visi kinai vienodi. Gerbkime visus Lietuvos miestus. Gerbkime Lietuvą.

P.S. Jei čy buvą koks nors jumorą straipsnis, tai jis buvą visai nejuokings. Šiaule rūūūūūlz.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.