Man skaudžiausia, kad Kupiškio moterys nedomina vilniečių vyrų

Šaltais žiemos vakarais labai mėgstu žiūrėti į žemėlapį. Mano akys užkliuvo už Kupiškio. Ir tada prisiminiau storą sovietinę žalią enciklopediją, susidedančią iš 4 tomų, ir mažą kvadratinį paveikslėlį su nufotografuotomis karvėmis.

Anot autoriaus, vilniečiams nepatinka kupiškėnės. Parašykite į bendraukime@lrytas.lt ir įrodykite, kad yra priešingai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Anot autoriaus, vilniečiams nepatinka kupiškėnės. Parašykite į bendraukime@lrytas.lt ir įrodykite, kad yra priešingai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kroydonas

Feb 12, 2015, 12:07 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 9:59 AM

Visi rajoniniai miestai kaip miestai: su šabloninėmis aikštėmis, centriniu planavimu, viena kita bažnytėle. Kaip Telšiai, Plungė, Šilutė, Palanga. O Kupiškio iliustracijoje yra tiesiog karvės.

Kokią funkciją Lietuvoje atlieka Kupiškis? Vilnius atlieka sostinės funkciją. Kaunas atlieka „Žalgirio“ ir iš klubų gėrimus vagiančių merginų funkciją, Klaipėda – uostamiesčio funkciją, Šiauliai – bedarbių miesto funkciją. O kokią funkciją atlieka Kupiškis?

Gerbiamas Kupiškio sodieti! Aš tavęs labai rimtai klausiu: kokią funkciją atlieka tavo miestas? Karvių augintojų funkciją? Karvienos valgytojų funkciją?

Ne. Kupiškis neatlieka jokios funkcijos ir jį reikia paprasčiausiai pašventinti, nugriauti ir pjūklu supjaustyti.

Ankstų pirmadienio rytą atvažiavau į Kupiškį susitikti su savo buvusia kolege Nadežda, kuri įsigijo butą Kupiškyje ir pakvietė mane atvažiuoti pas ją į svečius ir suvalgyti jos keptą antytę.

Niūrus Kupiškis. Kur ne kur praeina arklys su traukiamu vežimu ir pasijunti lyg ne Lietuvoje. Pro šalį praburzgia korozijos nualinta „Audi“ šimtinė ir laimingas sodietis vedasi už lenciūgo karvę.

Kas, po velniais, suteikė Kupiškiui miesto statusą? Nors nieko stebėtino, ne Lietuvoje miestais vadinami netgi tokie Dievo užmiršti kaimai kaip Troškūnai, Kavarskas, Smalininkai. Netgi vienos gatvelės kaimukas Panemunė, kuris yra priešais tiltą į Sovetską, su 290 gyventojų irgi oficialiai yra miestas.

Užėjęs į „Maximą“ kaip tikras kupiškėnas nusipirkau kilogramą karvienos ir eilėje užkalbinau vieną moterį. Paklausus jos, ką dar, be besiganančių karvių ir skuduryno, galima aplankyti Kupiškyje, pašnekovė pasiūlė užsukti į vietinę aludę atsigerti kupiškietiško alaus. Į Stuokos Gucevičiaus gatvėje įsikūrusį barą atvykau labai linksmai nusiteikęs ir čia su vietiniais išlenkiau bokalą tamsaus 8 laipsnių alaus. 

Užtat viską atperka netoliese esančios Kupiškio marios. Priėjimas prie gražiausios vietos yra aptvertas tvora. Aplink yra apstatyta pilaitėmis,  nors kadastro duomenys rodo, kad ten yra ūkininkaujama.

Man skaudžiausia, kad Kupiškio merginos niekaip negali susirasti vilniečių vaikinų. Girti vietiniai joms nepatinka, o blaiviems vilniečiams nepatinka jos.

***

„Bendraukime“ skaitytojo Kroydono nuomonę pakomentuoti sutiko gerai Kupiškį pažįstantis žurnalistas:

„Matyti, kad Kupiškyje buvęs vos porą valandų, ir tas praleidęs nevykusiai. Taip, dėl pramogų (normalių barų, klubų) ten striuka, bet tikrai yra kur nueiti ir ką pamatyti: Kupiškio piliakalnis, puikus skulptūrų parkas, kraštotyros muziejus, parkas su įspūdinga skulptūra (metalinis medis-fontanas), Kupiškio marios (trečios ar antros pagal dydį Lietuvoje).  

Netiesa, kad gražiausi priėjimai prie marių užtverti – yra puikūs paplūdimiai su suoliukais, pavėsinėmis, persirengimo būdelėmis, nušienautomis pievomis, akmeniniais lauko židiniais (apie 10–15 paplūdimių), kurių galėtų pavydėti Kaunas. Taip pat yra Pyragių ežeras su puikia aplinka. Kažin ar yra daug vietų, kur būtų galima pailsėti gamtoje, išsinuomoti valtis, laivelius ir t. t. Net ir žiemą smagu pavaikščioti po vaizdingą marių salą, pavadintą Uošvės Liežuviu.  

Nesu Kupiškio superpatriotas, bet straipsnis prasilenkia su realybe, be to, subtilaus humoro nė kvapo, kažkoks kvailas arkliškas stilius“, – pakomentavo lrytas.lt komandos narys.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.