Lietuvė pakraupo, ką Osle stebint vaikams darė pusamžiai vyrai

Šią vasarą su drauge teko lankytis Norvegijos sostinėje Osle. Taip jau atsitiko, kad būtent 2014 m. birželio 28 d. Norvegijos sostinėje vyko „EuroPride 2014“ eitynės.

Į gėjų paradą Osle nuėjusi skaitytoja dėl pamatytų vaizdų liko be žado.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Į gėjų paradą Osle nuėjusi skaitytoja dėl pamatytų vaizdų liko be žado.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt skaitytoja

Feb 26, 2015, 10:46 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:16 AM

Pabrėžiu, kad esu tolerantiškas žmogus, nesu nusiteikusi prieš gėjus, todėl buvo visai smalsu pasižiūrėti, kaip tai atrodo iš arti ir galiausiai suprasti, kodėl Seimo narys ponas Petras Gražulis yra taip priešiškai nusiteikęs prieš tokias eitynes.

Tai va. Jeigu ne pastarieji įvykiai, kai iš Lietuvos piliečių atimami vaikai dėl įvairiausių mums, lietuviams, nesuprantamų priežasčių, nesikiščiau. Nuoširdžiai – tai ne mano reikalas, tuo labiau, kad veiksmas vyko svetimoje šalyje. Trumpai pabandysiu aprašyti tai, ką teko pamatyti.

Eitynės vyko vidury dienos, šeštadienį, pačiame miesto centre, todėl gatvės buvo pilnos žmonių. Eitynių dalyvių buvo ne ką mažiau. Pusnuogiai, išsidažę, apsiklijavę, persirengę įvairiausiais kostiumais nuo princesės iki sadisto, girti, su buteliais rankose, apsirūkę, traukdami cigarečių dūmus plūdo eitynių dalyviai Oslo gatve.

Garbaus amžiaus vyrai, važiuodami didžiulio sunkvežimio priekaboje, nusirenginėjo, demonstravo savo menkai pridengtus lytinius organus, laižėsi. Panašiai elgėsi dauguma kitų dalyvių. Ant gatvėje stovinčios nuogo vyro-velnio skulptūros buvo užmautas prezervatyvas ir t.t.

Vaizdai tikra ta žodžio prasme atėmė žadą. Negalėjau patikėti savo akimis. Lietuvoje tokie vaizdai per televiziją turėtų būti pažymėti indeksu S. O čia – vidury dienos, miesto centre!

Ir labiausiai įstrigo, kad aplink buvo gausybė vaikų, kurie kartu su suaugusiais ne tik stebėjo eitynes, bet ir mojavo vėliavėlėmis bei žygiavo kartu su pagrindine minia.

Ar vaikų dalyvavimas tokiame parade ir jo stebėjimas nėra jo asmenybės žalojimas? Ar Norvegijos vaikų apsaugos teisės „Barnevernet“ neturėjo tenai atvykti ir apsaugoti vaikų? O gal Norvegijoje augusiai kartai tai yra taip pat normalu, kaip mūsiškiams pliaukštelėti vaikui per užpakalį?

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.