Sunkų priepuolį patyręs vyras tvirtina: mirtis – ne vien tamsa

Perskaičius straipsnį „Du kartus miręs vyras papasakojo, kas iš tiesų yra „anapus“ kilo nenumaldomas noras pasidalinti ir savo patirtimi, tik gal kiek kitokia. Visų pirma, miegant ar užmiegant tamsa turi atspalvius. Tai patvirtins kiekvienas žmogus. Antra, klinikinė mirtis negali tęstis apie dvi minutes, tai tik pasirengimo mirčiai stadija.

Autorius nėra tikras, kad patyrė klinikinę mirtį, tačiau potyriai jam atrodė panašūs.<br>„123rf.com“ nuotr.
Autorius nėra tikras, kad patyrė klinikinę mirtį, tačiau potyriai jam atrodė panašūs.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Senjoras

Mar 10, 2015, 6:08 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:24 AM

O kad visiems būtų aiškiau, pradėsiu nuo to, kad sergu epilepsija nuo pat vaikystės, kuri visada pasireiškia tik miegant. Todėl aš gerai žinau, kad tai nėra klinikinės mirties tamsa.

Vieno priepuolio metu manęs vis nesisekė atgaivinti, pradėjau jau mėlti. Tąkart patekau net į ligoninę. Nežinau, ar tai buvo tikrai klinikinė mirtis, bet buvo tokia tamsa, kad žodžiais ją būtų sunku net nusakyti.

Tačiau svarbiausia man buvo ne ta tamsa, o tyla. Tada jaučiau tokią tylą ir kartu tokią ramybę, kad net pagalvojau, jog esu jau miręs. Bet tuo pačiu kilo ir mintis, kad ta absoliuti tamsa aplink mane ir yra ta viltis, kad esu dar gyvas. 

Todėl ir esu įsitikinęs, kad jei įvyksta klinikinė mirtis, svarbiausia – ne tamsa, o toji tyla, kurios nejaučiam nei miegodami, nei sapnuodami. Dėl to ir nenorėčiau sutikti, kad klinikinė mirtis – vien tamsa, kurios nereikia bijoti.

Kad man tai buvo ypatingas įvykis galiu spręsti net iš to, kad iki to karto epilepsijos priepuolius patirdavau 1-2 kartus per metus, o nuo tada praėjo jau dveji metai, o priepuolių nėra.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.