Autisto mamai pasiūlė duoti sūnui tablečių nuo „durnumo“

Esu mama. Dvidešimt jau buvo senokai, bet iki trisdešimties dar reikia pagyventi, tad vis dar vadinu save jauna.

Ne visi žmonės atpažįsta lietaus vaikus. Nuotraukoje – kadras iš serialo „Ryšys“.<br>ViDA Press nuotr.
Ne visi žmonės atpažįsta lietaus vaikus. Nuotraukoje – kadras iš serialo „Ryšys“.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mama

May 6, 2015, 5:14 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:01 PM

Esu apsiskaičiusi, išsilavinusi, dirbu su vaikais. Auginu sūnų. Nuostabaus grožio mėlynakį, geltonplaukį, su duobutėmis skruostuose beveik 3 metų berniuką. Mažąjį princą.

Vaikas jis ne tik mano, bet ir lietaus. Vaikas, kuris pasaulį mato kiek kitaip nei visi. Vaikas, kuris nemėgsta svetimų vietų ir kurį erzina svetimų žmonių dėmesys. Vaikas, kuris gali eidamas pasivaikščioti prigulti pailsėti ant žolės.

Vaikas, kuris kartais verkia dėl to, kad jam baisu ar liūdna. Kaip ir turbūt visoms mamoms, man ir mano Princui dažnai tenka išeiti pasivaikščioti, į parduotuvę ar pas gydytoją. Tačiau kuo toliau, tuo mažiau džiaugsmo teikia tokie išėjimai. Kodėl? Dėl kitų mamų.

Ne, mano Princas bendrauti su svetimais nelinkęs, todėl nesikabinėja prie kitų mamyčių ar jų nuostabių vaikučių. Paradoksas toks, kad mamytės kabinėjasi prie mano Princo. Mat daugumai mamų užkliūva, kad mano sūnelis gulėdamas ant žolės verkia ar kiek įmanydamas besijuokdamas bėga nuo mamos ligoninės koridoriais (mums patinka gaudynės, o ligoninėse juk taip nuobodu).

Išgirstu daug pastabų savo atžvilgiu, neva aš savo Princą auginu „norvegiškai“, o ne „lietuviškai“, neva tokiam „ožiui“ tik diržo reikia, arba, kaip kartą teko išgirsti, „tablečių nuo durnumo“.

Gąsdina tokios mamos ir mano Princą sakydamos, kad jei bus negeras, mama jį muš. Tai kurgi tie mūsų šalies įstatymai, kurie neva turėtų drausti tėvams smurtauti prieš savo vaikus, kai tėvai nevaržomi smurtauja ne tik prieš savo, bet ir prieš svetimus?

Mielos mamos, kurios kada nors bandėte auklėti mane ir gąsdinti mano sūnų, noriu Jums pasakyti, kad aš savo Princo nemušu, tačiau Jūsų gailiuosi. Jei Jūs vaikus mokate auklėti tik diržu, tuomet man gaila ne tik Jūsų vaikučių, bet ir Jūsų pačių.

Mano sūnus mane supranta, o Jūsų vaikai – Jūsų bijo. Skirtumą matote? Savo ir daugybės kitų aplink gyvenančių mažųjų princų ir princesių bei jų tėvelių vardu noriu paprašyti Jūsų, mamos: neauklėkite mūsų ir negąsdinkite mūsų vaikų, o prieš išmintinga veido išraiška ištardamos diagnozę „Ožys“ pagalvokite, kad vaikai verkia ir dėl kitų priežasčių.

Verčiau tyliai praeikite pro mus ir mūsų Princus ir Princeses. Taip pasirodysite daug išmintingesnės.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.