Emigrantas Anglijoje: mes tampame atpirkimo ožiais

Ką tik baigėsi rinkimai Jungtinėje Karalystėje, britų mažuma (37 % balsavusiųjų) pasiliko konservatorius su Davidu Cameronu valdžioje.

Daugumos imigrantų darbo diena yra ne trumpesnė nei 8 ar 10 valandų. Jeigu reikia dirbti viršvalandžius, viršininkas beveik visada kreipsis į imigrantus, prašydamas dar šiek tiek padirbėti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugumos imigrantų darbo diena yra ne trumpesnė nei 8 ar 10 valandų. Jeigu reikia dirbti viršvalandžius, viršininkas beveik visada kreipsis į imigrantus, prašydamas dar šiek tiek padirbėti.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Butkevičius

May 11, 2015, 1:27 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:05 AM

Tiek to, kad jie lieka valdžioje, man nuo to gyvenimas nei pagerės, nei pablogės. Tačiau britų spaudoje po truputį pradedu matyti gana negatyvią tendenciją. Dėl visko pradedami kaltinti imigrantai iš Europos – esame vos ne didžiausi nusikaltėliai. Tingime dirbti, sėdime su savo didelėmis šeimomis ir laukiame, kada valdžia mums viską paduos ant lėkštės. Iš tikrųjų viskas yra kiek kitaip.

Daugumos imigrantų darbo diena yra ne trumpesnė nei 8 ar 10 valandų. Jeigu reikia dirbti viršvalandžius, viršininkas beveik visada kreipsis į imigrantus, prašydamas dar šiek tiek padirbėti. Imigrantai iš Rytų Europos tampa atpirkimo ožiais, nes nėra vieningo balso tarp pačių imigrantų.

Mes nesame pilka masė, nors daugumai britų taip ir neatrodo. Mes, mokesčius mokantys šioje šalyje, neturime teisės turėti savo atstovų parlamente, todėl automatiškai tampame antrarūšiais šios šalies gyventojais.

Žinoma, mes turime teisę balsuoti vietos rinkimuose, bet Didžioji Britanija nėra utopinė valstybė, kur visi sprendimai priimami apačioje, ir tie sprendimai vykdomi visur kitur. Didžioji Britanija yra hierarchinė demokratija ir visi sprendimai yra priimami viršuje, o paprastiems mirtingiesiems tuos sprendimus reikia vykdyti.

Viena išeitis lietuviams yra atsisakyti Lietuvos Respublikos pilietybės ir priimti Jungtinės Karalystės pilietybę, bet ne visi nori tai daryti, nes dauguma vis dar sieja ateitį su savo gimtine, o pilietybė yra vienas iš garantų sugrįžti.

Kodėl Lietuvos valdžia priešinasi leidimui laisvai be apgavysčių turėti dvi ar daugiau pilietybių? Mane tai ganėtinai glumina, o paaiškinimai dėl kylančios agresijos iš Rytų yra migloti ir trumparegiški.

Jei kuri Lietuvos politinė partija per kitus Seimo rinkimus pažadės (ir tą pažadą ištesės), jei bus pakeisti atitinkami įstatymai ir mes, išeiviai, turėsime galimybę turėti dvi ar daugiau pilietybių, esu tikras, tos partijos atstovai pateks į Seimą.

Pabaigoje truputėlis pastabų, kaip britų žiniasklaida ir politikai manipuliuoja žmonių nuomone. Man teko nugirsti, kaip išeivė iš Indijos sakė išeivei iš Vengrijos, kad imigrantų yra per daug ir laikas juos siųsti namo!

Iki kokio lygio žmonės nusirita ir kodėl jie liaunasi kritiškai mąstyti? Reikia suprasti labai paprastą dalyką – žmonės emigruoja į kitą šalį tik todėl, kad jų ir jų vaikų gyvenimas pagerėtų. Jeigu ateis diena, kai bus geriau gyventi Mėnulyje, – žmonės ten ir emigruos.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.