Atviras laiškas verkiantiems šauktiniams

Gegužės 13 diena, trečiadienis – tai diena, kuri po daugelio metų bus įtraukta į įsimintinų dienų sąrašą kaip veltėdžių gedulo diena. Bet man labiausiai gaila „vargšų“ šauktinių.

Suvoksite, kas yra dienotvarkė ir įsakymai. Pirmą kartą gyvenime nubėgsite 20 kilometrų savomis kojomis, o ne kiurksosite prie mašinos vairo. Devynis mėnesius būsite blaivūs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Suvoksite, kas yra dienotvarkė ir įsakymai. Pirmą kartą gyvenime nubėgsite 20 kilometrų savomis kojomis, o ne kiurksosite prie mašinos vairo. Devynis mėnesius būsite blaivūs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Baužys

May 15, 2015, 11:08 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 5:25 PM

Tų, kuriems teks palikti tėvelių sukurtą patogų gyvenimą, mistinius darbus, nepadarytus vaikus ir per kvailą galvą paimtas paskolas.

Teks palikti merginą, kuri gali pabėgti pas kitą. Bet tai bus meilės išbandymas. Teks palikti linksmybes, tėvelių nupirktas mašinas ir butus. Teks priprasti prie kitų dalykų. Teks tapti tikru vyru, o ne šliure. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gera.

Ten jūs išmoksite tvarkos, ko ypač trūksta dabartiniam jaunimui. Išmoksite įsisiūti sagą. Suvoksite, kas yra dienotvarkė ir įsakymai. Pirmą kartą gyvenime nubėgsite 20 kilometrų savomis kojomis, o ne kiurksosite prie mašinos vairo. Devynis mėnesius būsite blaivūs.

Išmoksite gyventi be telefonų ir feisbukų. Sužinosite, kiek turite vyriškumo, nes teks būti tarp stipresnių už save. Galbūt perskaitysite pirmą savo gyvenime knygą. Išmoksite pagarbos. Ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Nes kitu atveju gali tekti paplauti tualetus.

Išmoksite, kas yra „trivoga“. Išmoksite daryti rytinę mankštą ir traukti dainą, kurią dainuoja bėgdami. Ir galbūt jūs iš ten grįšite tapę vyrais, o ne vailokais.

Nedarykite gėdos tėvams, kurie tarnavo už tūkstančių kilometrų, ir seneliams, kurie padėjo galvas miškuose ir lageriuose už mūsų laisvę. Šlovė Tėvynei!

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.