Aš prieštarauju, kad už mano pinigus ieškotų dingusių pilotų

Iš pastarosiomis dienomis žiniasklaidos šiam klausimui skiriamo dėmesio susidariau klaidingą nuomonę, kad dingęs/nukritęs lėktuvas yra brangi Lietuvos karinių pajėgų nuosavybė, o pilotai – nusipelnę visuomenei krašto gynėjai.

Savo varganomis pajamomis dėl tokios prabangos, kaip Švedijos karinių pajėgų įrangos nuoma, aš nesutinku dalintis ir prisidėti atsisakau.<br>A.Stanevičiaus asociatyvioji nuotr.
Savo varganomis pajamomis dėl tokios prabangos, kaip Švedijos karinių pajėgų įrangos nuoma, aš nesutinku dalintis ir prisidėti atsisakau.<br>A.Stanevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jacobs

2015-05-21 11:53, atnaujinta 2017-11-27 14:01

Tačiau dabar atrodo, kad tai tebuvo privatus skrydis.

Ar man galiotų dar koks kitoks žodis kaip „savanaudis asocialas“ (o aš manau, kad galiotų), jei aš vis dėlto nesutinku dalintis savo mokesčiais jų gelbėjimui?

Aš pabrėžčiau, kad frazė „skęstančiųjų gelbėjimas yra skęstančiųjų reikalas“ buvo spektakliškai pajuokiama tik sovietiniais laikais, o varančioji nepasitenkinimo sovietine sistema jėga buvo amerikietiško individualizmo geismas.

Jei kažkas gali sau leisti  (bet tik įsiskaitykit!) pirkti privačius lėktuvus, rengti asmeninius skrydžius iš Danijos į Švediją ar vos ten ne į Antarktiką, tai tegul tie Lietuvos piliečiai ir draudžiasi, ir gelbėjasi,  ir skęsta savarankiškai. Savo varganomis pajamomis dėl tokios prabangos, kaip Švedijos karinių pajėgų įrangos nuoma, aš nesutinku dalintis ir prisidėti atsisakau.

„Skęstančiųjų gelbėjimas yra skęstančiųjų reikalas“ yra didžiausio įmanomo humanizmo frazė, kokia tik gali būt pasakyta, nes iš esmės ji reiškia: jei ruošiesi lipt į vandenį – išmokt plaukt. Tai tiesiog anglosaksiškas apdairumas, bendražmogiška savisauga ir evoliucijos keliu įgytas šitos biologinės rūšies instinktas. Ar nebus individualizmas būtent ta vertybė, kurią šauktiniai nuo Putino gins pirmučiausiai?

Jūsų pramogai aš pripažinsiu, kad privataus asmeninio lėktuvo nesu net savo akyse gyvai matęs – jau nekalbant apie tai, kad aš gyvenime tokio neturėsiu.

Išsikviest gaisrinę ar greitąją yra kiekvieno mūsų asmeninis ir realus reikalas. O pagalbos šauksmas, nes dvi gražuolės mane įsimylėjo, pinigai jau netelpa į piniginę, o dar ir mano deimantiniai bateliai man spaudžia, yra nerealistinis reikalas 99.9 proc. šitos šalies populiacijos.

Verkiančios Lietuvos pilotų sutuoktinės ir dukros man įspūdžio nepaliko. Jei tiek gudrios naktim tiesiogiai prisiskambint ministrams ir į Prezidentūrą, galėjo būt tiek gudrios prieš skrydį apsidraust. Ir nieko iš viso šito cirko dabar nereikėtų.

Kai džiaugsmai – mūsų, kai problemos – jūsų.

Tik pakartosiu (mano paties vertimas): „Taigi patys nusipirko bilietus! Taigi patys žinojo, į ką kelia koją! Tepasiuntie!“

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.