Absurdiškas autobusų režimas vasarą varo iš proto keleivius

Dirbu Vilniuje,  Savanorių prospekte. Kartu su daugeliu savo kolegų namo važiuoju 24-ojo maršruto autobusais. Iki birželio 15 dienos jokių problemų nebuvo. Pasikeitus tvarkaraščiams nuo 15 dienos prasidėjo kažkas sveiku protu nesuvokiama. Didžioji dalis dirbančiųjų šiame rajone darbą baigia apie 16 valandą.

Tai tikrų tikriausias pasityčiojimas iš keleivių, mokančių pinigus už važiavimą Vilniaus viešuoju transportu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Tai tikrų tikriausias pasityčiojimas iš keleivių, mokančių pinigus už važiavimą Vilniaus viešuoju transportu.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Pasikeitus tvarkaraščiams nuo 15 dienos prasidėjo kažkas sveiku protu nesuvokiama.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Pasikeitus tvarkaraščiams nuo 15 dienos prasidėjo kažkas sveiku protu nesuvokiama.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa Laukaitienė

2015-06-19 15:48, atnaujinta 2017-10-30 06:46

Puikiai pro savo kabineto langą matau, kaip 15 valandą 39 minutės į Riovonių stotelę atvažiuoja ilgas autobusas, kuriame labai mažai keleivių. O viena minutė po 16 valandos ir 16 valandą 15 minučių, kada didžiausias keleivių srautas, atvažiuoja trumpi autobusai. Žmonės po darbo, pavargę, turi kentėti tokį diskomfortą.

Vingio parko stotelėje į jau visiškai perpildytą autobusą įsibrauti mėgina labai daug keleivių.

Vakar buvo dar gražiau. Į Riovonių stotelę 16 valandą 1 minutė atvažiavo vėl trumpas autobusas. Paaiškėjo, kad jame iš trijų komposterių veikia tik vienas autobuso priekyje, prie vairuotojo kabinos. Vaizdas apgailėtinas, kai per galines duris įlipa keleivis, liečia bilietą prie komposterio.

Nepavykus pažymėti bilieto, žmogus braunasi į autobuso vidurį, kur ši situacija pasikartoja. Tada tenka brautis į autobuso priekį, kur pasiseka pažymėti bilietą. Tai tikrų tikriausias pasityčiojimas iš keleivių, mokančių pinigus už važiavimą Vilniaus viešuoju transportu.

Man reikia išlipti Studentų stotelėje. Tam reikia kantrybės ir didžiulių pastangų.

Gal kas galėtų paaiškinti, kodėl taip yra? Dirbti reikės visą vasarą, negi visą tą laiką teks kentėti tokias patyčias?

„Bendraukime“ panašių skundų yra sulaukę ir daugiau.

Skaitytoja Simona teigia taip pat pastebėjusi, kad vasarai atėjus pasikeitė autobusų grafikai – važinėja mažiau autobusų ir neretai atvažiuoja trumpesni.

„Oho, kaip alkūnėmis liaudis darbuojasi, kad tik tilptų į autobusą. Narbuto stotelėje aš perlipu į kitą autobusą ir sėdu į greitąjį (4G). Anksčiau irgi būdavo nemažai žmonių, bet jau itin retais atvejais reikėdavo per jėgą spraustis į autobusą, o dabar taip – kiekvieną dieną.

Žinoma, galėčiau palaukti ir kito greitojo autobuso, kuriame bus mažiau žmonių, bet aš jau būnu pasižymėjusi pusvalandinį bilietą įlipdama į troleibusą. Tad jei perlipdama netilpčiau į antrąjį autobusą, turėčiau pasižymėti dar vieną bilietą. Kadangi per tas duotas 40 minučių tektų persėsti, o kontrolieriai tik 10 minučių papildomų duoda, jei nespėji.“

***

„Bendraukime“ susisiekė su Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Miesto transporto skyriaus vyriausiuoju specialistu Kastyčiu Lubiu, kuris patikino, kad Vilniaus miesto savivaldybė sprendžia šį klausimą.

„Nuo pirmadienio atskirais grafikais išvažiuos triašiai (ilgi autobusai). Problema yra ta, kad vasarą sumažėjus keleivių srautams ilgų autobusų reikia labai trumpu periodu, t.y. iki 2 val. ryte ir po pietų, o likusią dienos dalį jie važinėja tušti. Papildomai patikslinsime keleivių srautus ir imsimės priemonių keleivių vežimo kokybei pagerinti“, – žadėjo specialistas. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.