Jehovos liudytojas papasakojo, koks iš tiesų jų gyvenimas

Esu Paulius ir man 31 metai. Nusprendžiau parašyti straipsnį apie Jehovos liudytojus ir kaip tapau juo pats prieš 2 metus. Noriu panaikinti klaidingą visuomenės nuomonę apie Jehovos liudytojus, kad tai yra sekta. Nes taip nėra.

Jehovistų krikštynos, 2014 m., Kaunas.<br>P.Mantauto nuotr.
Jehovistų krikštynos, 2014 m., Kaunas.<br>P.Mantauto nuotr.
Jau pats pavadinimas „liudytojas“ įpareigoja dalintis gerąja žinia, tad jaučiame pareigą ir būtinybę rasti laiko ateiti pas žmones ir iš Šv.Rašto jiems paskaityti apie Gerąją Naujieną, Dievo karalystę.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Jau pats pavadinimas „liudytojas“ įpareigoja dalintis gerąja žinia, tad jaučiame pareigą ir būtinybę rasti laiko ateiti pas žmones ir iš Šv.Rašto jiems paskaityti apie Gerąją Naujieną, Dievo karalystę.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Paulius

Jun 22, 2015, 2:33 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 9:39 PM

Jehovos liudytojai yra visuomenės nariai ir sukasi tame pačiame gyvenimo rate, kaip ir visi žmonės. Mes tiesiog taip susiplanuojam laiką, kad dalį jo galėtume skirti dvasiniams dalykams, nes tikim, jog žmogus gyvas ne vien duona. Randam laiko kasdien paskaityti Bibliją, du kartus per savaitę apsilankyti savo bendruomenės sueigose, kartą per savaitę ar dažniau išeiti į evangelizacijos tarnybą.

Kurią nors savaitės dieną kiekviena liudytojų šeima stengiasi rengti šeimos dvasinio ugdymo vakarą. Visiems namiškiams tai būna gera proga aptarti kokią nors jų pačių pasirinktą dvasinę temą, pasiaiškinti rūpimus religinius ar moralinius klausimus. Vaikams patinka suvaidinti kokią nors biblinę sceną, ką nors nupiešti ar panašiai.

Mes randam laiko ir pramogoms, sportui. Vis dėlto mes stengiames nepamiršti Jėzaus žodžių, kad pirmiausia gyvenime reikia ieškoti „Dievo karalystės ir jo teisumo“.

Vieną Jehovos liudytojų bendruomenę sudaro iki šimto žmonių, taigi visi vieni kitus gerai pažįstam, galim prireikus ištiesti pagalbos ranką. Prieš sueigą mes ateinam keliolika minučių anksčiau, taip pat neskubam išeiti jai pasibaigus, taigi visiems būna proga pabendrauti, susitarti dėl susitikimų, aptarti bendrus planus.

Bendruomenės mokymu rūpinasi vyresniųjų taryba. Vyresniuoju gali būti paskirtas bet kuris vyras, atitinkantis Pirmame laiške Timotiejui ir Laiške Titui išdėstytus reikalavimus. Taip pat yra bendruomenės patarnautojai, tvarkantys įvairius praktinius su bendruomenės veikla susijusius reikalus. Jie irgi skiriami pagal reikalavimus iš Pirmo laiško Timotiejui.

Pagal demografines charakteristikas mes esam labai įvairūs. Tačiau bendraujant su mumis susidaro įspūdis, kad dažniausiai mes ieškom atsakymų į gyvenimo prasmės klausimus.

Kai kurie iš mūsų prieš tapdami Jehovos liudytojais buvo uolūs kitos religijos išpažinėjai. Kiti – atvirkščiai – agnostikai ar ateistai. Tačiau ir vieni, ir kiti nusprendėme pasidomėti, ko iš tikrųjų moko Biblija, ir tai, ką sužinojom, mus labai nustebino.

Mes visiškai sutinkam su vadinamojo Apaštalų tikėjimo išpažinimo teiginiu, kad Jėzus Kristus yra „vienatinis Dievo Tėvo Sūnus, mūsų Viešpats, kuris prasidėjo iš Šventosios Dvasios, gimė iš Mergelės Marijos“. Tačiau mes iš tiesų atmetame Trejybės doktriną, nes nerandame jos įrodymų Šventajame Rašte.

Istoriškai susiklostė, kad krikščionijos pasaulyje vyrauja Trejybę išpažįstančios bažnyčios, taigi jos ir suformavo nuomonę, kad krikščionis turi būtinai tikėti Trejybe. Bet čia verta prisiminti, kad dauguma ne visuomet teisi.

Ką pasakytume apie tokius krikščionybės idėjai ir sklaidai atsidavusius asmenis kaip Migelis Servetas, kuris už Trejybės dogmos kritiką 16 amžiuje buvo sudegintas ant laužo? Negi tas faktas, kad jis buvo vienas, o jo priešų – daug, įrodo, kad jis eretikas? Ir kuo tada reikėtų laikyti jo baudėjus, pritaikiusius tokias kraštutines, visai nekrikščioniškas priemones?

Esame žmonės iš daugybės tautų, kalbame skirtingomis kalbomis, bet turime daug bendra. Pirmiausia, siekiame teikti šlovę pačiam Aukščiausiajam — Jehovai, Biblijos Autoriui ir visa ko Kūrėjui. Taip pat stengiamės sekti Jėzumi Kristumi, taigi oriai vadinamės krikščionimis.

Lietuvos Jehovos liudytojų bendruomenei vadovauja penkių asmenų komitetas, kuriuos paskiria pasaulinė Jehovos liudytojų organizacija. Visame pasaulyje mes garsėjame tuo, kad aktyviai skelbiame Evangeliją. Jau pats pavadinimas „liudytojas“ įpareigoja dalintis gerąja žinia, tad jaučiame pareigą ir būtinybę rasti laiko ateiti pas žmones ir iš Šv.Rašto jiems paskaityti apie Gerąją Naujieną, Dievo karalystę.

Manau, kad dauguma neigiamai nusistatę prieš mus iš nežinojimo, bet mes nieko neverčiam priimti tikėjimą, mes siūlom savo pagalbą ir kiekvieno žmogaus teisė rinktis, kuo jis nori tikėti, o kuo ne.

Aš niekada nesigailėjau, kad priėmiau ši tikėjimą. O dabar ir mano tėtis studijuoja Bibliją, kas labai mane džiugina. Taigi sėkmes ir nereikia mūsų bijoti! :)

Ar pritariate skaitytojo Pauliaus žodžiams? Kokia jūsų patirtis su Jehovos liudytojais? Siųskite savo pasakojimą bendraukime@lrytas.lt arba įkeliant tiesiai čia.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?