Vilnietę apstulbino jaunuolio poelgis: „Jis ištiesė 20 eurų“

Praėjusią savaitę Vilniuje, Pašilaičių mikrorajone, man nutiko nors ir gyvenimiška, tačiau nekasdieniška situacija. Vieną pavakarę labai skubėjau namo. Pakeliui į namus dar nubėgau iki bankomato išsiimti pinigų ir užsukau į šalia esančią vaistinę.

Ne kartą pagalvojau, o apie ką jis mąstė tuo metu, kai matė mane prie bankomato ir 20 eurų buvo jo kišenėje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Ne kartą pagalvojau, o apie ką jis mąstė tuo metu, kai matė mane prie bankomato ir 20 eurų buvo jo kišenėje.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Stovėdama eilėje staiga supratau, kad iš bankomato pasiėmiau kortelę, bet pinigus užmiršau ir palikau bankomate.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Stovėdama eilėje staiga supratau, kad iš bankomato pasiėmiau kortelę, bet pinigus užmiršau ir palikau bankomate.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Visockė

Jul 23, 2015, 2:58 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 11:22 AM

Stovėdama eilėje staiga supratau, kad iš bankomato pasiėmiau kortelę, bet pinigus užmiršau ir palikau bankomate. Nors buvo tik 20 eurų, tačiau kai, jie paliekami bankomate, atrodo nepalyginamai daugiau, ir tampa tokie svarbūs.

Paskubomis nulėkiau iki bankomato, žinoma, kad pėdsakai jau ir atšalę. Apžiūrėjau, ar visgi aplinkui nesimato tų mano pinigų. Na, ir atsistojau prie bankomato, norėdama skambinti į banką ir pasidalinti savo neatidumu.  Tikėjausi, kad šiuos pinigus vis dėlto bankomatas įtraukė.

Ieškodama telefone numerio, kuriuo galėčiau skambinti bankui, išgirdau, kaip vaikinukas man sako: „Jūs tikriausiai bankomate palikote pinigus?“.

Aš atsisukau į jį ir patvirtinau: „Taip, palikau, o taip matosi, kad juos būčiau palikusi..?“, – paklausiau ir jam nusišypsojau, lyg pasijuokdama iš savo neatidumo.

Vaikinukas stovėjo šalia šiukšlių dėžės ir rūkė. Tada žengtelėjo arčiau ir tarė:

„Pastebėjau, kad kažkas paliko 20 eurų ir juos paėmiau, norėjau perduoti apsauginiams. Štai jūsų pinigai“, – pasakė jis ir tiesiog iš kišenės išėmė pinigus ir man padavė.

Kai paėmiau pinigus, pasijutau taip, lyg būtų sugrįžę ne 20, bet kokie 500 eurų!

Jam padėkojau ne vieną kartą ir pasakiau, kad taip gera sutikti tokių sąžiningų žmonių. Jis šypsojosi ir galima buvo pastebėti, kad didžiavosi savimi.

„Normalu grąžinti tai, kas ne mano“, – dar pridūrė.

Na, o aš vėl nulėkiau iki vaistinės sklidina džiaugsmo širdimi. Nežinau jo vardo, tačiau ačiū jam dar kartą už sąžiningą poelgį.

Ne kartą pagalvojau, o apie ką jis mąstė tuo metu, kai matė mane prie bankomato ir 20 eurų buvo jo kišenėje. Jaunuolis buvo maždaug dvidešimties metų amžiaus. Tad noriu paneigti visus mitus, kad neva auga sugedusi nauja karta. Tai, kad mus supa geri ir sąžiningi žmonės, verti ne tik pagarbos, bet ir susižavėjimo.

Kaip vienas mano aplinkos žmogus sakė, ir aš tuo tikiu – visi geri darbai, kuriuos padarome kitiems, sugrįžta atgal pačiomis įvairiausiomis ir gražiausiomis formomis.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.