Įtūžę vairuotojai Vilniuje nuožmiai auklėjo nepatyrusią merginą

Vaikai neišvengiamai užauga ir anksčiau ar vėliau nori tapti savarankiški. Laisvės supratimas neatsiejamas nuo automobilio ar kitos transporto priemonės vairavimo. Nenoriu daug postringauti apie mokėjimo vairuoti privalumus, o gal net būtinybę, šįkart noriu papasakoti tik apie tai, ką patyriau mokindama vairuoti savo dukrą.

Dukra daugiau tą dieną vairuoti negalėjo. Negalėjo ir kitą dieną.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dukra daugiau tą dieną vairuoti negalėjo. Negalėjo ir kitą dieną.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Šis įvykis man buvo netikėtas, liūdnai ir graudžiai nustebinęs. Ir visa tai atsitiko Vilniuje, mūsų kultūros sostinėje.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Šis įvykis man buvo netikėtas, liūdnai ir graudžiai nustebinęs. Ir visa tai atsitiko Vilniuje, mūsų kultūros sostinėje.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vita

2015-08-07 09:52, atnaujinta 2017-10-21 17:05

Ji lankė teorinius užsiėmimus, išlaikė teorijos egzaminą „Regitroje“, pradėjo lankyti praktinio vairavimo užsiėmimus. Pagal dabar galiojančią tvarką mokinti gali ir pakankamą stažą turintys šeimos nariai.

Kadangi vairavimo mokykloje būna tik 15 vairavimo pamokų su instruktoriumi, o papildomų pamokų dėl instruktorių užimtumo reikia ilgai laukti, be to, ir kainuoja jos po 20 eurų kiekviena, – nusipirkome 3 mokinio ženklus, apsiklijavome automobilį, sulaukėme vėlaus vakaro ir pajudėjome pustuštėmis Vilniaus gatvėmis.

Dukra prieš tai buvo vairavusi 5 kartus. Man pasirodė, kad ji gana gerai jaučia automobilį, nedarė jokių kritinių klaidų, tik labai jau lėtai, neviršydama 40 km/h greičio, važiavo. Mačiau, kaip tai erzino lenkiančius automobilius, bet tai, ką patyrėme ties viena iš sankryžų, kai automobilis netyčia užgeso, šokiravo. 

Taigi, besimokančiai vairuotojai užgeso variklis. Manau, tai pasitaiko net ne vienam „klevo lapui“ ir net ne tik moteriai... Užsidegė žalias šviesoforo signalas, o per tą laiką už mūsų jau susikaupė 3–4 aktyviai signalizuojantys nekantrūs vairuotojai.

Dukrą tai nemenkai išgąsdino – tokioje „garsioje“ aplinkoje jai teko būti pirmą kartą. Kol ji nusiramins ir susigaudys, įjungiau avarinį ženklą.

Pagaliau mes pajudėjome, bet džiaugtis neteko. Vienas iš signalizavusių nekantriųjų mus aplenkė ir atsidaręs langą paleido į mus necenzūrinių žodžių tiradą. Niekaip tų žodžių nepamiršdama, kitą dieną dukra prašė juos išversti. Kitas nekantruolis aplenkė ir staigiai sustabdė (užkirto).

Dukra daugiau tą dieną vairuoti negalėjo. Negalėjo ir kitą dieną.

Suprantu, ką dauguma galite galvoti – „nematė mergaitė didesnių bėdų“, „gyvenime ir ne tokių sunkumų pasitaikys“... Bet aš juk ne apie tai. Net ir ne apie savo dukros ar savo išgyvenimus. Aš apie mūsų visų pakantumą, toleranciją, elementarią kultūrą...

Manau, to, ką pasakiau, kiekvienam pakanka, kad pagal savo brandos lygį padarytų išvadas. Šis įvykis man buvo netikėtas, liūdnai ir graudžiai nustebinęs. Ir visa tai atsitiko Vilniuje, mūsų kultūros sostinėje.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas