K. Kerbedžio gerbėjas iš koncerto grįžo susinervinęs

Visi mes turime tam tikrų pomėgių. Kai kas mėgsta žvejoti, kai kas žiūrėti meksikietiškus serialus, žaisti stalo žaidimus. Tai jeigu, mielas žmogau, mėgsti sėdėti prie televizoriaus ir nejudinti perdynės, tai taip ir daryk! Kam eini į koncertą ir kreivai žiūri į tą, kuris ten atėjęs šoka, rėkia ir ploja?

Mano žmona dievina Kerbedį.<br>T.Bauro nuotr.
Mano žmona dievina Kerbedį.<br>T.Bauro nuotr.
Dar ji pridėjo, kad gerti reikia namie, o koncerte reikia sėdėti. O kur taip parašyta? Jei nemoki žodžių ir dainą girdi pirmą kartą, tai čia tavo problema.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Dar ji pridėjo, kad gerti reikia namie, o koncerte reikia sėdėti. O kur taip parašyta? Jei nemoki žodžių ir dainą girdi pirmą kartą, tai čia tavo problema.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimundas

Oct 28, 2015, 8:35 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 4:43 AM

Penktadienį Klaipėdoje, Žvejų rūmuose, vyko Kastyčio Kerbedžio koncertas. Labai apsidžiaugiau, kai sužinojau, kur eisiu. Nuėjom trys šeimos. Mano žmona dievina Kerbedį. Ir, kaip dera koncerte, atsistoję mojavome tam, kuris iš visos širdies stengėsi atiduoti visą save atėjusiems.

Dainavome dainas, kurių žodžius mokėjome. Po kiekvienos dainos stengėmės atiduoti duoklę dainavusiam, sukeldami kuo didesnį triukšmą. Šokome (vėliau ant tako atsirado daugiau šokančių).

Bet, pasirodo, taip negalima! Nors už mūsų nebuvo nė vieno žmogaus (paskutinė eilė ir kraštinės kėdės, tad niekam neužstojome), mes užkliuvome priekyje sėdintiems perdūnams ir serialų mėgėjams. Kadangi pradėjo kudakuoti,  prie jų prisidėjo ir viena Žvejų rūmų darbuotoja.

Dar ji pridėjo, kad gerti reikia namie, o koncerte reikia sėdėti. O kur taip parašyta? Jei nemoki žodžių ir dainą girdi pirmą kartą, tai čia tavo problema. Nes linksmintis galima tik per šlagerius ir hitus. Čia kaip Selo koncerte, kur emigrantams tūsas prasideda tik išgirdus dainų žodžius „Aš žiūriu į tave, pasauli“.

Jeigu garsiai dainuoji ir kaifuoji koncerte, tai tu jau girtas. Gal reikėtų rinkti žodžius tokiai darbuotojai.

Man, dešimties metų pedagoginio darbo stažą turinčiam žmogui, tokie jos žodžiai buvo tikrai įžeidžiantys. Ir jai pabrėžiau, kad žinau, kaip dera elgtis muzikiniame teatre, spektaklyje ar koncerte. Bet paskui pagalvojau, ar verta aukoti koncertą dėl vienos davatkos, kuri ten dirba, visus koncertus mato nemokamai ir knisa protą?

Ar dėl kažkokių sėdeklių, kurie viso koncerto metu sėdėjo, o paploti sugebėjo tik pasibaigus koncertui? Iškilo klausimas, kaip tokia moteris ten gali dirbti.

Ką apie tokią situaciją pasakytų pats Kerbedis ar bet kuris kitas atlikėjas?

Kaip paprašyti pakartoti dainą? Parašyti ant lapelio ir nunešti, kad perskaitytų? O po koncerto pasirašyti knygoje, kad patiko? Man atrodo, kad scenos žmonės ir gyvena dėl tokių akimirkų. Jie tikrai neina koncertuoti tam, kad visi tyliai palinguotų, kaip per kaimo balių (pirmyn – atgal, kairėn – dešinėn, aukštyn – žemyn, kaip mudu abu). O dainų žodžiai kam? Tam, kad juos dainuotum.

  Palinkėjimas ateičiai: perdūnai, sėdekliai ir tie, kurie gavote dovanų nepatinkančius bilietus, neikite į koncertą. Ten žmonės triukšmauja ir dainuoja.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.