„Keulės“ pasidarbavo puikiai – spaudžiu dešinę kanopą!

Visi, kas šią savaitę maišė su žemėmis mėsainių barą „Keulė Rūkė“, manau, gali eit slėptis. Tokios pavykusios reklaminės akcijos turbūt nė jie patys nesitikėjo. Patys pagalvokit, Kažkoks kabakas prie stoties parašė savo nuomonę į „Facebook“, o jau kitą dieną visi tik apie jį ir kalba!

Kažkoks kabakas prie stoties parašė savo nuomonę į „Facebook“ ir per vieną naktį tapo garsus.<br>„Facebook“ nuotr.
Kažkoks kabakas prie stoties parašė savo nuomonę į „Facebook“ ir per vieną naktį tapo garsus.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kotryna

2015-11-20 09:33, atnaujinta 2017-10-03 18:06

Na, parašė vaikinai, kad netiki Dievu ir kad maldos Prancūzijai nepadės. O visi kad supuolė – prasidėjo tikra raganų medžioklė. Tai kokie čia skiedalai apie žodžio laisvę Lietuvoje? Pasakė savo nuomonę ir visi nulinčiavo.

Bet nėra to blogo, kuris neišeitų į gera. Feisbuko opinion leaderiai nepraleido progos paminėti „Keulės Rūkės“. Net viešųjų ryšių ekspertas Mykolas Katkus jiems skyrė savo brangaus dėmesio.  Kiek tokia reklama kainavo? Laiką, sugaištą plėšant maldaknygę, ją nufotografuojant ir sukuriant postą? Aha, tikrai daug, užtat dabar garsūs turbūt nuo Klaipėdos iki Švenčionių. Spaudžiu „Keulėms“ dešinę kanopą – va čia tai reklama!

O mūsų kraštas – pilnas davatkų. Krikščionys geri, musulmonai geri – visi geri, tik teroristai blogi.

Atsipeikėkit! Niekaip nepaneigsit, kad visas tas košmaras Prancūzijoje susijęs su religija. Jeigu tiems vyrukams nebūtų praplautos smegenys, argi jie eitų ir keltų masines žudynes? O praplautos smegenys dėl ko – religijos.

Kryžiaus karus kažkodėl laikome istorijos dalimi ir niekam pernelyg dėl to neskauda. Bet kai žmonės žudomi dabar, tada visai kitas reikalas. Laikas būtų pripažinti, kad kruviniausi dabarties įvykiai pažymėti religinėmis idėjomis. Sakysit, religija nekalta? O kas tada tuos fanatikus pagimdo?

Mūsų krašte fanatikų taip pat pilna. Gerai, mūsiškiai su automatais nesišvaisto, bet sprendžiant iš kai kurių komentarų, akivaizdu, kad nedaug trūksta.  

Vienas komentatorius po tekstu apie „Keulę Rūkę“ parašė: “Dievas yra gailestingas tiems, kurie jo prašo, ir teisingas, tiems kurie jį atstumia. Taip, kad srėbsite, ką prisivirėte per gyvenimą patys, jei neprašysite Dievo atleidimo. Paryžiaus įvykiai dar tik pradžia to, kas laukia ateity.“

Ar ne atviras grasinimas? Krikščionio grasinimas, leiskit pridurti.

Kitas komentatorius rašė: „Jei jie lieka tikri, kad pasityčioję iš katalikybės nebus nubausti, tai tikrai žino, kad pasityčioję iš korano išlėks į orą su visu savo lizdu.“

Ką tai reiškia – kad jeigu krikščionys būtų drąsesni, duotų grąžos neprasčiau už teroristus?

Beje, man irgi užkliuvo M.Katkaus komentare iškeltas klausimas, kodėl „Keulė rūkė“ nesuplėšė Korano. Tai, manau, atsakymas labai paprastas – todėl, kad jie nėra bepročiai, kurie rizikuotų žmonių saugumu.   Lietuva oficialiai neturi valstybinės religijos, bet po vilniečių bajerio panašiau, kad gyvenam vienoj kaimyninėj šaly. Patys žinot, kurioj – visi ten lakstot apsipirkti ;).

„Keulės“ pasidarbavo puikiai. Maksimalus išgarsėjimas už minimalią kainą. O svarbiausia, kad atskleidė tai, ką jau seniai apie mus įtariau. Ir po jų posto įtarimas pasitvirtino. Esame užsispaudę, keliais aplink bažnyčią einantys, kitų nuomonės nepripažįstantys tipeliai. Viens prie vieno – tik be ginklų. 

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.