„Sutriumi“ pravardžiuotą mokytoją palaužė būsimi nusikaltėliai

Joks smurtas prieš mokinius negali būti toleruojamas. Bet kas apgins mokinių smurtą patiriančius mokytojus? Savo istorija apie tai, ką teko išgyventi vienam jaunam dailės mokytojui nedidelio provincijos miestelio mokykloje,  nutariau pasidalinti ir aš.

Iš daugiau nei dvidešimties klasės mokinių dėstomos pamokos klausydavosi vos keletas, kiti užsiimdavo savais darbais.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Iš daugiau nei dvidešimties klasės mokinių dėstomos pamokos klausydavosi vos keletas, kiti užsiimdavo savais darbais.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nieko nestebino, kad du anos istorijos dalyviai savarankišką gyvenimą pradėjo ne studijomis, o kalėjimu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Nieko nestebino, kad du anos istorijos dalyviai savarankišką gyvenimą pradėjo ne studijomis, o kalėjimu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Ugnė

Apr 20, 2016, 4:54 PM, atnaujinta May 28, 2017, 6:06 AM

Pati mokyklą baigiau jau daugiau nei prieš dešimt metų, bet niekada nepamiršiu, kaip grupė įsisiautėjusių paauglių nutarė pamokyti jauną dailės mokytoją.

Mokykloje tik pradėjęs dirbti jaunas iš sostinės atvykęs mokytojas stengėsi su mokiniais sutarti. Jis rengdavo pamokas lauke ar vietos miestelio muziejuje. Suprasdamas, kad visi negali būti pikasais, siekė, kad jo pamokose mokiniai išmoktų bent elementarių piešimo pradmenų, tokių kaip perspektyvos atvaizdavimas.

Dažniausiai šios pamokos virsdavo tikru chaosu, mat iš daugiau nei dvidešimties klasės mokinių dėstomos pamokos klausydavosi vos keletas, kiti užsiimdavo savais darbais.

Atsirasdavo ir tokių, kuriems nuolatinis mokytojo erzinimas tapo labai mėgiama pramoga.

Tuomečiams aštuntokams vis užkliūdavo mokytojo rankos, kurios nuolat būdavo išteptos dažnais, mat į pamokas jis skubėdavo tiesiai iš savo studijos. Taip pat neįtiko nors ir tvarkinga, bet kiek laisvesnio stiliaus apranga. Paaugliai greitai įsigudrino į jį kreiptis „sutriau“, o norėdami ką nors pasakyti, mokytojo dėmesį atkreipdavo grubiai timpteldami už švarko skverno.

Vis dažnėjo „netyčiniai“ kėdžių stumdymai į tarpus tarp suolų mokytojui einat pro šalį, pabrėžtinas durų trankymas, o įtampa pamokose augo.

Kartą, neapsikentęs necenzūrinių žodžių triados pamokos metu, mokytojas pareikalavo, kad keturi mokiniai paliktų klasę. Po ilgo žodinio ginčo šie, pagrasinę, kad „sutriui“ tai geruoju nesibaigs, išėjo.

Po kelių minučių visa mokykla žiūrėjo pro langus – nedidelis mokytojo automobilis buvo apverstas ant šono.

Niekas nenustebo, kai nesibaigus mokslo metams mokytojas išėjo iš darbo, nors su jauna žmona ir mažu vaiku vertėsi gana sunkiai. Vėliau miestelyje kalbėjo, kad jis su šeima išvyko į užsienį.

Nieko nestebino ir tai, kad du jau pilnametystės sulaukę anos istorijos dalyviai savarankišką gyvenimą pradėjo ne studijomis, o kalėjimu – už plėšimą ir sunkų sveikatos sutrikdymą.

Sekite mus „Facebook“ ir skaitykite daugiau skilties „Bendraukime“ temų.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.