Pirmakursė iš Biržų papasakojo, kaip išgyventi sostinėje

Ar galite man kas nors paaiškinti, kaip išgyvena šiuolaikiniai studentai?! Iš kur jie turi pinigų sėdėti kiekvieną vakarą baruose, valgyti restoranuose, gyventi miesto centre? Kodėl vidury dienos „Akropolis“ panašus į „Karklės“ festivalį?

Atvažiavau į Vilnių studijuoti prieš tris savaites. Ir tikėjausi sostinėje pradėti naują gyvenimą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Atvažiavau į Vilnių studijuoti prieš tris savaites. Ir tikėjausi sostinėje pradėti naują gyvenimą.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autorė patarė važinėtis viešuoju transportu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Autorė patarė važinėtis viešuoju transportu.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Kornelija

Sep 20, 2016, 10:47 AM, atnaujinta May 12, 2017, 1:13 PM

Atvažiavau į Vilnių studijuoti prieš tris savaites. Įstojau į Mykolo Riomerio universitetą (MRU), stipendijos negavau. Ir tikėjausi sostinėje pradėti naują gyvenimą. Deja, jau po kelių savaičių apima neviltis.

Biržuose gyvenau name, turėjau savo kambarį. Vilniuje gyvenu su dar viena mergina viename kambaryje Vilniaus užkampyje. Biržuose galėdavau išeiti pasilinksminti, o ar matėte kainas Vilniaus baruose?! Tikėjausi dėmesį sutelkti tik į studijas, tačiau jau pradėjau ieškotis darbo, nes išgyventi iš tėvų paramos tiesiog neįmanoma.

Sudėjus visas išlaidas – nuomą, transportą, maistą ir pramogas – jau po pirmojo mėnesio gyvensiu „minuse“.

Stebiuosi, kaip didžioji dalis studentų jau po pirmųjų mėnesių nesuserga depresija. Labai sunku jaučiant spaudimą iš tėvų, universiteto, draugų. Negaliu prisijungti prie kolegų baruose ar kavinėse, nes turiu skaičiuoti, kad galėčiau tiesiog išgyventi.

Taigi per pirmas 3 savaites surinkau kelis patarimus, kaip studentui išgyventi sostinėje.

1. Važinėkite viešuoju transportu. Ir naktį. Nors tai šiek tiek apriboja, tačiau savaitgalio naktimis stengiuosi namo parvykti naktiniais autobusais, o ne taksi. Autobusai – tikrai patogus pasirinkimas, kartais reikia ilgiau palaukti, bet pigu. Dienos metu rinkitės oranžinius dviračius!

2. Dažniau valgykite namuose, patys gaminkite. Maisto kainos kavinėse kosminės, ir dar neaišku, kas toje lėkštėje atsiduria. O gamindamas pats gi žinai, ką įsidedi į burną.

3. Keliaukite į parduotuvę rečiau ir susiplanavę, ką pirksite. Ir rinkitės parduotuves arčiau namų, kad nereikėtų važinėti. Aš atradau prie pat savo namų parduotuvę, kurioje kainos daug mažesnės nei kitose parduotuvėse Vilniuje ir net Biržuose. Ir stengiuosi ateiti anksčiau, dažnai prieš paskaitas, kad spėčiau įsigyti akcijinių prekių. Tada tikrai susitaupo.

4. Kad ir kaip norėtųsi, nesirinkite gyventi miesto centre. Jeigu yra galimybė gyventi bendrabutyje – puiku. Arba tiesiog netoli savo universiteto. Nors ir toliau nuo miesto šurmulio, bet sutaupysite transportui.

5. Prieš nuomodamiesi butą – pasitikrinkite komunalinius mokesčius! Kartais nuoma gali būti mažesnė nei mokesčiai... 

Gal kiti studentai gali paaiškinti, kaip jie gyvena Vilniuje ir išgyvena? Gal turi kokių patarimų, apie kuriuos aš nepagalvojau? Nes dar reik nugyvent beveik 4 metus studijų...

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.