Drįso papriekaištauti raitam patruliui – atsakymas „užmušė“

Mano rajone smirda! Jaučiu pagarbą tvarką užtikrinantiems pareigūnams, bet man šiek tiek nusibodo, kad apie jų buvimą sužinau ne iš žalių uniformų, o iš rudų krūvų ant kelio ir smarvės. Krūvas, aišku, palieka ne policininkai, o jų arkliai, bet esmės tai nekeičia – prašau, surinkit.

Vilniaus rajone, kuriame gyvenu, nuolat patruliuoja raitoji policija.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Vilniaus rajone, kuriame gyvenu, nuolat patruliuoja raitoji policija.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė

Oct 6, 2016, 8:01 AM, atnaujinta May 11, 2017, 10:03 AM

Vilniaus rajone, kuriame gyvenu, nuolat patruliuoja raitoji policija. Policininkus matau retai, bet jų arklių palikimą randu beveik kiekvieną vakarą dviračiu važiuodama namo.

Pirmiausia smarvė, tada ir jos šaltinis – didžiulės išmatų krūvos gatvėje. Risnoja, palikdami po savęs smarvės takelį ir niekas jiems nerūpi. Arkliukai, matyt, retai išvedami pasivaikščioti, nes kartais krūvelės kelią puošia kas keliasdešimt metrų.

Jei mano šuo paliktų krūvelę kur nors pievoje, net neabejoju – pririsnotų pareigūnai, išrašytų baudą ir nušuoliuotų toliau. O čia net ne šuns krūvelė – čia milžiniški blynai!

Ir jų niekas nesurenka – pūpso ant kelio, laukia, kol po visą rajoną juos išnešios mašinų padangos bei kaimynų batai. Fu.

Eilinį kartą dviračiu laviruoju tarp dvokiančių krūvų. Tolumoje pamatau jų kaltininkus – du ristūnus su raiteliais. Baisiai baisu, bet privačiuoju greta ir sukaupusi drąsa itin mandagiai sakau: „Laba diena. Jūsų arklys pakakojo...“

„Na ir?“ – lediniu balsu atsako man vienas policininkų.

„O jūs nesusirinksite?“ – taip pat mandagiai klausiu.

„Ne“, – užmušantis pasakymas skrieja man į veidą, pasidaro dar baisiau, bet nusprendžiu nepasiduoti ir toliau minu greta.

„Bet... O jei mano šuo... tai jūs baudą...“ – pradedu mekenti, nes dar niekad nesu priekaištavusi policininkui. Nors nieko neslepiu, visad jaučiu jiems šiokią tokią baimę. Ypač kai policininkai ant didžiulių arklių, o norint su jais kalbėti reikia užversti galvą.

„Jūsų šuo yra nuosavas gyvūnas, o mūsų arkliai yra valstybės gyvūnai ir jų išmatas surenka „Grindutė“, – atsako man policininkas.

Nebežinau, ką pasakyti, sulėtinu savo dviratį ir matau, kaip policininkai nurisnoja tolyn...

„Grindutė“ tai „Grindutė“, bet tikrai žinau vieną – nieko ji nesurenka. Visus kakučius susirankioja mano ir mano kaimynų padangos, išbarsto po visą rajoną, o jau išnešiotas pakeičia naujos krūvelės.

Norėtųsi žinoti, kiek už valstybės ristūnų išmatų rinkimą „Grindai“ kasmet yra skiriama iš valstybės biudžeto, t. y., iš mokesčių mokėtojų pinigų. Dar labiau norėčiau žinoti, ar nenusibosta policininkams kiekvieną vakarą risnoti po savo dar vakar paliktas krūveles...

* * *

„Bendraukime“ kreipėsi į įmonę „Grinda“. Jos rinkodaros ir komunikacijos specialistas Egidijus Steponavičius tikino, kad už krūvelių šalinimą atsakingos įmonės „Stebulė“ ir „Mano aplinka“.

Įmonės „Mano aplinka“ Teritorijų valymo grupės vadovė Diana Lubė sakė, jog minėtos teritorijos priežiūros jie neatlieka, todėl pakomentuoti negali. Įmonė „Mano aplinka“ komentuoti nepanoro.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.