Šokas: taksistas už kelis kilometrus pareikalavo nesuvokiamos sumos

Neplanuoju viešinti taksi firmų, mašinų numerių ar vairuotojų, kurie taip elgiasi, vardų, tiesiog noriu atkreipti dėmesį, kaip taksi vairuotojai daro gėdą mūsų šaliai.

Autorė ragina taksi vairuotojus nedaryti gėdos mūsų šaliai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Autorė ragina taksi vairuotojus nedaryti gėdos mūsų šaliai.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Juk tikriausiai daugiau nebenorėtumėte grįžti į tą šalį, o paklausti apie ją sumurmėtumėte: „Ten visi apgavikai.“ Tad ir turistai, iš Lietuvos grįžę į savo šalį, kalba tą patį, o tai, mano manymu, šalies reputacijos negerina.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Juk tikriausiai daugiau nebenorėtumėte grįžti į tą šalį, o paklausti apie ją sumurmėtumėte: „Ten visi apgavikai.“ Tad ir turistai, iš Lietuvos grįžę į savo šalį, kalba tą patį, o tai, mano manymu, šalies reputacijos negerina.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Edita

2016-10-31 14:18, atnaujinta 2017-05-09 20:55

Dirbu viešbučio administratore dar neilgai –  šiek tiek daugiau nei pusę metų. Viešbutyje, kuriame dirbu, dažniausiai lankosi užsieniečiai, kurie čia atvyksta darbo reikalais, poilsiauti ar tiesiog pažinti mūsų šalį, sostinę. Per savo trumpą darbo laiką spėjau nemaloniai nustebti dėl taksi vairuotojų elgesio su užsieniečiais.

Vienas iš atvejų – kai svečiai autobusų stotyje „pasigavo“ taksi, kad juos nuvežtų iki viešbučio. Nuo stoties iki viešbučio ateiti užtruktų daugiausia 8 min. Taksi per 2 minutes juos atvežė už 6 Eur. Na, gerai, gal įsėdimo mokestis ir panašiai. Viskas gal ir teisingai, tik kaina akis bado už 3 minutes patogios kelionės.

Labiau šokiravo atvejis, kai iš A.Goštauto gatvės taksi vairuotojas, svečius atvežęs į viešbutį, užsiprašė 15 Eur. Puikiai žinau, kad kaina turėjo būti ne daugiau kaip 3 Eur. Svarbiausia, kad taksi vairuotojas nė vieno keleivio neišleido iš mašinos pakviesti manęs, kad išsiaiškinčiau situaciją, nes taksi vairuotojas nekalbėjo angliškai (svečiai kainą žinojo, iš viešbučio į A.Goštauto gatvę nukeliavo už 2,88 Eur). Turistams neliko kitos išeities, kaip tik sumokėti minėtuosius 15 Eur.

Bet prieš kelias dienas buvau visai apstulbinta. Iš J.Jasinskio gatvės iki viešbučio atvykti (primenu, viešbutis įsikūręs netoli centro, minėta gatvė – taip pat) svečiams kainavo 40 Eur! Lygiai tokia pati padėtis: angliškai nekalba, iš mašinos neišleidžia.

Žinoma, svečiai liko labai nepatenkinti, nusivylę. Nežinau, kaip šis atvejis baigsis, kadangi svečiai nufotografavo mašinos numerius, vairuotoją, taksometro rodmenis (kuris stebuklingu būdu rodė 40,86 Eur) ir planuoja kreiptis į policiją.

Ir tokių atvejų –  ne vienas ir ne du. Taip vyksta labai dažnai, tik sumos skiriasi.

Tad galiausiai norėčiau kreiptis į Jus, mieli taksi vairuotojai: gana daryti gėdą mūsų šaliai. Manau, ir Jūs liktumėte nemaloniai nustebinti, jei išvyktumėte į kitą šalį, ir su Jumis elgtųsi taip pat.

Juk tikriausiai daugiau nebenorėtumėte grįžti į tą šalį, o paklausti apie ją sumurmėtumėte: „Ten visi apgavikai.“ Tad ir turistai, iš Lietuvos grįžę į savo šalį, kalba tą patį, o tai, mano manymu, šalies reputacijos negerina.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.